Munca la negru, în floare la Gorj

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au depistat în urma controalelor efectuate zilele acestea foarte multe persoane care desfăşurau activitate în cadrul unor societăţi comerciale dar care nu aveau forme legale de angajare. „Au fost efectuate 24 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. În urma acestor controale am depistat patru societăţi comerciale care utilizau munca la negru, fiind descoperite zece persoane fără forme legale de angajare”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

„Dintre cele zece persoane descoperite fără forme legale nouă sunt femei însă nu ne miră pentru că dintotdeauna cele mai expuse sunt femeile pentru că ele acceptă cu uşurinţă condiţiile impuse de angajator doar pentru a nu-şi pierde serviciul, toate cele nouă erau de la societatea textilă, se pare că le strânsese pe toate acolo”, a declarat Gheorghiţă Cusma. Toate societăţile comerciale descoperite sunt din Târgu Jiu şi cel mai mult predomină cele care desfăşoară activitate în domeniul comerţului, confecţiilor textile dar şi o frizerie. Au fost aplicate 4 sancţiuni pentru utilizarea muncii fără forme legale în cuantum de 38.000 de lei iar în total au fost 14 sancţiuni contravenţionale la 11 angajatori dintre care cinci amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

Totodată au fost efectuate şi 15 controale privind respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în sectoarele industrie, comerţ şi transporturi.

„Controalele continuă şi în prezent pentru că vrem să vedem dacă se respectă dispoziţiile noastre mai ales la spălătoriile auto, până acum sancţiunile au fost în valoare de 4.000 de lei”, a mai adăugat Gheorghiţă Cusma.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: