Muncea la negru ca tractorist

Un angajator cu domeniu de activitate în exploatarea masei lemnoase a fost sancţionat, săptămâna trecută, cu o amendă în valoare de 20.000 de lei, în urma unui control efectuat, în comuna Stăneşti, de către inspectorii de muncă cu atribuţii în depistarea muncii nedeclarate. Angajatorul folosea în activitate, ca tractorist, un bărbat fără forme legale de angajare, anunță ITM Gorj.

Tot săptămâna trecută, un alt angajator din oraşul Rovinari, cu obiect de activitate servicii auxiliare, a fost sancţionat cu trei amenzi în valoare totală de 12.000 de lei, pentru lipsa echipamentului de protecţie individuală, lipsa măsurilor de siguranţă în timpul manevrării cărbunelui şi lipsa instruirii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

„În perioada 04 – 08.11.2019, inspectorii de muncă au efectuat 28 de controale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 110.500 de lei şi 173 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate”, a precizat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.  

Vizualizări: 2,359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: