O nouă soluție pentru CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia are nevoie de peste un miliard de lei noi pentru achiziționarea certificatelor de carbon aferente producției de energie din acest an. Termenul limită pentru cumpărarea certificatelor este 30 aprilie 2020, dar încă nu se știe de unde vor veni banii.

Dacă toată vara s-a vorbit despre un mecanism de sprijin, în sensul introducerii unei taxe pe factura de energie a tuturor românilor, sau de un împrumut la bănci, acum liberalii avansează o altă soluție.

Deputatul PNL Gorj Dan Vîlceanu spune că a avut o discuție cu Florin Cîțu, înainte ca acesta să devină ministru al Finanțelor, care a avansat ideea unui împrumut din Trezorerie, cu o dobândă mult mai mică. “I-am povestit despre lucrurile de aici și îmi spunea: nu înțeleg de ce i-au trimis să se împrumite la bănci, practic au fost lăsați singuri să se descurce, când statul român putea să ofere un împrumut din Trezorerie, cu dobândă mult mai mică. Îmi spunea că, dacă se va problema unui împrumut în 2020, aceasta este soluția pe care o agreează mai mult”, a spus Vîlceanu la TV Sud.

În primăvara din 2019, CE Oltenia a luat împrumuturi de 500 de milioane de lei pentru achiziționarea certificatelor de carbon, beneficiind de garanții de stat. (A.A.)

Vizualizări: 4,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: