Muncitorii calificați, tot mai greu de găsit. AJOFM are zeci de slujbe disponibile

Muncitorii care știu o meserie sunt tot mai greu de găsit. Simt asta pe pielea lor firmele care nu pot să-și onoreze lucrările din cauza lipsei forței de muncă. Zeci de oferte sunt postate pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, dar doritorii se lasă așteptați. La fel de căutați sunt și muncitorii care știu să lucreze cu diferite utilaje, în șantiere.

Dulgher, betonist, instalator apă-canal, gipsar, electrician. Pentru toate aceste meserii se găsesc din ce în ce mai greu oameni. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Gorj, are și în momentul de față disponibile zeci de astfel de locuri de muncă pentru care speră să apară personal calificat.  

Nu numai firmele private se confruntă cu o lipsă de muncitori care au o meserie, ci și instituțiile statului. Acestea caută, în special, muncitori care se pricep să lucreze în șantiere cu diverse utilaje.

„Noi plângem non-stop că nu avem deservenți. România în momentul de față, la câte șantiere are deschise, noi avem o mare problemă cu deservenții de utilaje și cu meseriașii în sine, cu fierarii betoniști, cu sudorii, dar în special cu deservenții de utilaje pentru că șantierele au evoluat, iar lopata începe să dispară. Mai sunt și niște lucrări pe care nu poți să le faci altfel, dar deja șanțurile nu se mai fac la lopata, nu se mai betonează cu cifa, să torni cu roaba. Sunt echipamente specializate care fac aproape 90% din tipurile de lucrări făcute într-un șantier, mecanizat”, a afirmat Cristi Tudor, reprezentant Drumuri Naționale, la 1 Plus TV.

Vizualizări: 2,732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: