Sindicatele din complex îi cer lui Ciucă majorarea salariilor

Sindicaliștii din CE Oltenia solicită creșterea salariilor angajaților companiei, ca urmare a creșterii producției de cărbune.

Federațiile Univers și Mine Energie au transmis premierului Nicolae Ciucă o serie de soluții pe care le văd pentru rezolvarea situației companiei, dar cel mai mult își doresc o întâlnire cu premierul. În caz contrar, cinci sute de oameni vor picheta sediul Guvernului. 

Printre solicitările sindicaliștilor a fost strecurată și una referitoare la creșterea veniturilor salariaților, dat fiind că Guvernul așteaptă mai mult cărbune de la CEO. ”Actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății și implicit a fondului de salarii, având  în vedere solicitările Guvernului României privind creșterea producției de cărbune/energie electrică pentru asigurarea securității energetice naționale”, transmite salariații.

Tot sindicaliștii CEO declarau zilele trecute că în lipsa activității Carierei Roșia, compania nu se va putea ține de planul de cărbune și livrare de energie electrică. 

Vizualizări: 2,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: