Municipalitatea a suplimentat contractul pentru Centrul „Brâncuşi“

Municipalitatea a suplimentat cu câteva zeci de mii de lei contractul de reabilitare a unei clădiri din Târgu Jiu unde urmează să funcţioneze Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică ”Constantin Brâncuşi”.

Centrul trebuia să fie gata în iulie, cu peste 680.000 de lei, 98% fiind fonduri europene, dar firma care ar fi trebuit să execute lucrările a dat faliment. Între timp municipalitatea a contractat altă firmă care se pare că a finalizat lucrările pentru că altfel era în situaţia de a da banii înapoi la Uniunea Europeană. 

Consiliul Local a aprobat majorarea cu 51.000 de lei a contractului de lucrări la Centrul de Informare „Constantin Brâncuşi“. Este vorba despre reabilitarea, cu fonduri europene, unei clădiri unde ar fi trebuit să funcţioneze deja Centrul de Informare Turistică „Brâncuşi“. Lucrările au fost atribuite iniţial unei firme, Ignifug Prest SRL, care a intrat în insolvenţă. Primăria a acordat lucrarea unei alte firme care se pare că a finalizat modernizarea clădirii din centrul oraşului. Suplimentarea din şedinţa extraordinară de luni, 28 decembrie, a fost aprobată pentru că noul constructor susţine că nu poate finaliza lucrarea cu aceşti bani. Primăria avea varianta de a acorda această sumă sau să dea banii înapoi şi să fie nevoită să suporte întregul deviz de lucrări.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: