Municipalul din Târgu Jiu poate rămâne cu două echipe

FCU Craiova, una dintre cele trei echipe care evoluau pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu ar putea să plece de la Târgu Jiu. Echipa patronată de Adrian Mititelu e deja promovată în Liga 2 şi a făcut demersuri la CNCD pentru a evolua pe stadionul „Ion Oblemenco”.

FC Universitatea Craiova este promovată în Liga 2 iar Adrian Mititelu şi oficialii clubului său fac demersuri pentru mutarea echipei la Craiova, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Consiliul Local al Primăriei din Bănie a respins până acum toate cererile pe care clubul lui Adrian Mititelu le-a făcut, iar echipa patronată de Mihai Rotaru în Liga 1 are exclusivitate pe stadionul „Ion Oblemenco”, dar beneficiază și de toate facilitățile bazei de pregătire din Lunca Jiului.  ProSport a informat că oficialii echipei din Liga 2 nu doresc să lase lucrurile așa și vor ca FC Universitatea Craiova să dispute meciurile din eşalonul doi pe arena Ion Oblemenco. Mai mult, șefii formației lui Adrian Mititelu deja au făcut o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, condus de Csaba Asztalos.

„Pe tema subiectului stadionului de la Craiova am spus că voi lua în calcul chiar și o autosesizare în legătură cu problema celor de la FCU. Însă, nu a mai fost nevoie de așa ceva, deoarece între timp a fost depusă o plângere din partea clubului domnului Adrian Mititelu. Dar vreau să știți că și alte persoane fizice, care au interesul respectiv, au depus plângeri. Acum ne aflăm în procesul de citare a părților și vrem să vedem cum își justifică reprezentanții Consiliului Local al Primăriei din Craiova decizia pe care au luat-o. Vrem să ni se argumenteze punct cu punct de ce echipa domnului Mititelu nu poate să joace pe «Oblemenco», deși stadionul este făcut din bani publici. Dacă nu poți argumenta aceste decizii punct cu punct, atunci este un abuz. Vrem să vedem argumentat de ce echipa domnului Mititelu a avut voie să joace pe Ion Oblemenco doar în acel meci din Cupa României, deși cum v-am spus mai devreme stadionul este făcut din bani publici. Trebuie să vedem de ce la Craiova nu se poate ca două echipe din oraș să joace pe același stadion, iar în Europa sunt multe echipe care pot să joace pe același stadion. După ce vom analiza acest dosar noi vom trimite hotărârea către judecător”, a spus Csaba Asztalos.

FCU Craiova a jucat până acum meciurile de pe teren propriu la Severin iar din luna noiembrie a anului trecut s-a mutat pe stadionul din Târgu Jiu.  Oficialii FU nu au mai solicitat să joace şi în Liga 2 tot la Târgu Jiu pentru că aşteaptă o rezolvre pozitivă a situaţiei stadionului din Craiova.

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: