Primul campionat de fotbal reluat în Europa

Campionatul de fotbal al Insulelor Feroe, primul reluat în Europa după ce a trecut vârful pandemiei de coronavirus, a debutat sâmbătă cu meciurile primei etape, în care campioana KI Klaksvik a pierdut pe teren propriu.

KI Klaksvik a fost învinsă acasă cu 2-0 de vicecampioana B36 Torshavn, care a pierdut titlul la diferenţă de trei puncte în sezonul trecut. Danezul Sebastian Pingel (81) şi feroezul Meinhard Olsen (90+1) au marcat golurile.

HB Torshavn, deţinătoarea Cupei, s-a impus la limită, cu 1-0, în faţa formaţiei EB/Streymur, Adrian Justinussen marcând singurul gol al partidei (24).

Și alte țări se pregătesc să reia campionatele, deocamdată jucătorii fiind testați și duși în cantonamente de pregătire centralizată. Un jucător şi un membru al staff-ului echipei Beşiktaş Istanbul au fost testaţi pozitiv la coronavirus, la trei zile după anunţul că liga turcă de fotbal se va relua luna viitoare, a anunţat clubul, sâmbătă. Liderul Trabzonspor, campioana Galatasaray, Fenerbahce şi Beşiktaş se numără printre echipele care şi-au reluat antrenamentele săptămâna aceasta, în grupuri mici, conform unui protocol strict comunicat de federaţia turcă (TFF).

Și doi fotbalişti ai echipei germane de ligă secundă Dynamo Dresda au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus şi astfel întreaga echipă a intrat într-o carantină de 14 zile, au anunţat, sâmbătă, agenţiile de presă, cu o săptămână înaintea reluării sezonului.

Vizualizări: 1,074

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: