Mutarea sediului CEO, pe ordinea de zi în şedinţa AGA

Mutarea sediului de la Turceni la Târgu Jiu s-ar putea produce într-adevăr, judecând după informaţiile unor surse oficiale. Acestea spun că în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor din Complexul Energetic Oltenia (CEO), de luna aceasta, se află pe ordinea de zi mutarea sediului companiei din Turceni.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu, a dat asigurări, într-o emisiune la Gorj Tv că „până în septembrie sediul va fi la Târgu Jiu“.

Uniunea Social Liberală Gorj a dat asigurări, în luna mai, la numirea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului, că sediul companiei energetice va fi mutat de la Turceni la Târgu Jiu în patru luni. Totul a pornit de la declaraţia lui Victor Ponta, aflat într-o vizită la Târgu pe data de 9 mai. ”Am trecut înființarea CEO și în programul de guvernare, cred că este bine pentru întreaga țară să avem un complex energetic care să funcționeze, care să facă investiții, care să păstreze locurile de muncă și dacă este posibil să creeze noi locuri de muncă și pot să vă spun că sigur ideea aceea solomonică să nu fie sediul nici la Craiova nici la Târgu Jiu, să fie la Turceni e o idee greșită și cred că Târgu Jiul este locul unde există infrastructura necesară pentru o societatea așa de mare”, declara Victor Ponta la câteva zile de la învestire.

De atunci şi până acum, în afară de declaraţii din partea USL, nu s-a făcut ceva concret pentru mutarea sediului. Mai mult, senatorul PSD Toni Greblă declara că pentru a muta sediul e nevoie de cel puţin un an, nicidecum patru luni, din cauza tehnologiei de vânzare a energiei ce nu poate fi pusă la punct într-un timp scurt. Apoi a fost aruncată pe piaţă informaţia potrivită căreia administraţia CEO va face naveta la Bucureşti, nu la Târgu Jiu. În această perioadă s-a mai auzit şi despre locul unde va fi sediul, mai exact în clădirea fostei Societăţi Naţionale a Lignitului, la etajul 3.

Acum, preşedintele Ion Călinoiu spune că în septembrie Constantin Bălăşoiu îşi va muta biroul la Târgu Jiu.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: