Mutu, prezentat oficial miercuri la naţionala de tineret

Oficialii Federației Române de Fotbal au anunţat înlocuitorul lui Mirel Rădoi pe banca naționalei de tineret. Adrian Mutu este noul selecţioner al naţionalei de tineret şi urmează să fie prezentat oficial miercuri.

Adrian Mutu este noul selecționer al echipei naționale de tineret a României. Fostul internațional va fi prezentat oficial miercuri, 15 ianuarie, într-o conferință de presă la Casa Fotbalului, de la ora 11:30, la care va fi prezent și directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță. Mutu va semna miercuri şi contractul devenind astfel noul selecționer al „tricolorilor mici”. Debutul fostului mare internațional pe banca României U21 se va produce la sfârștitul lunii martie, odată cu meciul cu Danemarca din preliminariile Campionatului European.

Federaţia Română de Fotbal anunţase pe site-ul oficial că Adrian Mutu este propunerea de selecţioner făcută de Comisia Tehnică pentru a prelua naţionala de tineret. Mutu va semna un contract valabil doi ani și jumătate și va încasa 4.000 de euro lunar, de trei ori mai puțin decât încasa la formația secundă a celor de la Al Wahda, unde a antrenat în ultimele 18 luni. Mutu a reziliat înțelegerea cu formația din Emiratele Arabe Unite și în această perioadă se află în România. În decizia luată de fostul internațional, de a prelua naționala de tineret, a contat relația bună pe care o are cu președintele Răzvan Burleanu, cei doi colaborând pentru o perioadă în 2017, când Adrian Mutu a ocupat funcția de manager sportiv în zona tehnică a FRF.

Naționala de tineret a României ocupă locul secund în grupa de calificare la Campionatul European din vara anului viitor, după cinci jocuri. „Tricolorii mici” se află în spatele selecționatei din Danemarca, care a avut un parcurs perfect.

Naționala nordică va fi și primul adversar al lui Adrian Mutu din postura de selecționer. Meciul se va juca pe 31 martie în România, iar pentru fostul internațional vor urma confruntări cu Finlanda, Malta și Ucraina în deplasare, și returul cu Malta de pe teren propriu.

Vizualizări: 318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: