Narcis Răducan are probleme după dezvăluirile lui Condescu: M-a întrebat soția unde e diferența de bani

Principalul creditor al clubului Pandurii, Marin Condescu, a dezvăluit ieri că salariile date cu ani în urmă de club unor personaje impuse politic au dus la insolvență. Acesta a vorbit de salariile președintelui Narcis Răducan și antrenorului Edi Iordănescu, dar au fost mulți alți angajați plătiți cu sume mult prea mari în acea perioadă.

Iordănescu ar fi fost remunerat cu 17.500 de euro, în timp ce Răducan ar fi încasat 32.000 de euro.  Este o medie a câștigurilor, așa cum reiese din contabilitatea clubului, după cum a susținut Condescu într-o scrisoare deschisă adresată fostului ministru al Apărării, Gabriel Oprea, pe atunci liderul UNPR.

Folosind stilul defensiv, camuflat în spatele unei glume, Răducan se foloseşte de strategia folosită de oamenii politici care recurg la acest stil când se ştiu vinovaţi şi sunt nevoiți să explice public anumite situații în care au fost puşi şi vor să camufleze astfel adevărul. Răducanu nu recunoaște acele venituri și chiar spune că a avut probleme cu soția. "Cea mai mare problemă a fost că m-a întrebat soția unde e diferența de bani. Auzi, 30.000 de euro, cât are Tănase la FCSB! Serios, trebuie să vorbim și de credibilitatea celui care face aceste acuzații.

Sunt multe semne de întrebare. Dacă vrei, îți spun în premieră, 8.500 de euro era salariul. Nu e un salariu mic, dar era în concordanță cu performanța obținută, locul 3, cupele europene. Existau și multe bonusuri de performanță pe care le-am îndeplinit cu ajutorul lui Edi și al echipei.

Erau la final de sezon, eu nu luam prime de joc. Este exclus și probabil e vorba de lei, nu de euro, un detaliu mic. E vorba de mine, problema nu a fost mare decât în discuțiile cu soția", a spus Narcis Răducan la Digi Sport.

Marin Condescu își susține în continuare afirmațiile. "Eu am situația din contabilitatea clubului, cu sumele încasate de dânsul în perioada în care a fost la Târgu Jiu. În 2017, instanța a stabilit definitiv că domnul Răducan a încheiat un contract în afara legii cu directorul general al Complexului Energetic Oltenia.

Problema care se pune: acești bani i-a încasat, iar atitudinea pe care a avut-o în ultimele trei luni, iulie, august și septembrie 2016… a încasat peste 100.000 de lei, fapt dovedit, fără ca jucătorii să fie plătiți de 6-7 luni de zile. Activitatea pe care a avut-o a dus spre faliment.

La sfârșitul anului 2016, comisiile Federației au sancționat clubul pentru neplata salariilor jucătorilor. Nu este doar vina lui Narcis Răducan. Dar este o activitate managerială pe care nu o pun eu la îndoială, ci persoanele care au fost atunci.

Faptul că domnul Răducan a încasat acei bani, iar jucătorii n-au primit niciun ban, e o faptă morală incorectă. Am reușit să recuperăm acești bani, și, începând cu octombrie 2021, am plătit peste o sută de jucători, bugetul statului. Dacă nu plătim toate datoriile, până pe 31 martie, se poate discuta de intrarea în faliment a clubului", a spus Marin Condescu, la Digi Sport.

La finalul lunii martie, Pandurii va ieși din insolvență sau va intra în faliment, în funcție de decizia judecătorilor.

Vizualizări: 2,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: