Proptele politice ale noului antrenor al naționalei, dezvăluite de Marin Condescu

Edi Iordănescu să-și asume și trecutul când preia frâiele echipei naționale! Este avertismentul lui Marin Condescu, exprimat cu lux de amănunte într-o scrisoare deschisă către Gabriel Oprea. Condescu îi mai transmite fostului ministru de Interne că este vinovat moral pentru situația dezastruoasă în care antrenorul Edi Iordănescu și Narcis Răducan, fost președinte al clubului, au lăsat Pandurii după ce au obținut venituri astronomice de pe urma grupării de fotbal când jucătorii aveau restanțe de luni de zile. 

Condescu atrage atenția că Gabriel Oprea ar fi fost cel care a cerut ca Edi Iordănescu să fie trimis, in 2015, să preia Pandurii Târgu Jiu. Acesta, la rândul sau, l-a propus pentru șefia clubului pe Narcis Răducan. Amândoi au obținut venituri de peste trei milioane de lei de la club, iar 60 de jucători nu erau plătiți chiar și opt luni. 

În șapte pagini, Marin Condescu explică de ce Iordănescu, propus acum sa preia echipa națională de fotbal, ar trebui să-și asume greșelile din trecut, iar Gabriel Oprea să nu mai facă recomandări în lumea fotbalului bazându-se pe tot felul de "prietenii". 

Mai jos, prezentăm integral scrisoarea deschisă:

SCRISOARE DESCHISA

DOMNULUI GABRIEL OPREA

Subsemnatul, Condescu Marin, presedinte al CS Pandurii Lignitul Targu Jiu in perioada 2003 – 2014, actual creditor al Clubului, va solicit sa va asumati public vinovatia morala fata de situatia actuala a Clubului aflat in insolventa, dar cu sanse mari de a-si onora obligatiile financiare fata de jucatorii de fotbal profesionisti in perioada in care au activat (2015-2016) si fata de institutiile statului (ANAF).

Domnule Gabriel Oprea,

In toamna anului 2014, avand functia oficiala de ministru de interne, ati invitat la o “discutie” la Bucuresti pe Primarul Municipiului Targu Jiu, Presedintele Consiliului Judetean Gorj si Directorul General al Complexului Energetic Oltenia (CEO) in calitatea pe care o aveau de reprezentanti in AGA a Pandurii Lignitul Targu Jiu si ati “ordonat” instalarea ca antrenor principal a domnului Iordanescu Edward Marius care sa il inlocuiasca pe Petre Grigoras fiindca echipa de fotbal “nu mai avea rezultate ca pe timpul lui Condescu…”.

Incepand cu ianuarie 2015 si pentru prima data in Liga 1, apare ca antrenor la Pandurii domnul Iordanescu Edward Marius, doleanta dumneavoastra fiind indeplinita! Obiectivul trasat fiind salvarea de la retrogradare. In luna iunie 2015, la cererea insistenta a antrenorului principal Iordanescu, pentru a putea avea rezultate si astfel sa isi indeplineasca obiectivul, este numit la Club ca presedinte, domnul Narcis Raducan, avand in CV-ul lui “performante” la urmatoarele cluburi din Romania: Unirea Urziceni si ASA Targu Mures, ambele disparute de pe piata fotbalului romanesc.

Directorul General al CEO de la acea vreme, Laurentiu Ciurel, angajeaza la cererea persoanei recomandate de dumneavoastra pe domnul Raducan Narcis ca Presedinte al CS Pandurii Lignitul Targu Jiu. Contractul incheiat cu domnul Raducan Narcis pentru functia de la Club (persoana juridica distincta) a fost anulat ulterior de catre instanta, acesta fiind considerat ilegal prin Hotararea Tribunalului Gorj nr. 1085/22.06.2017. In calitatea domnilor Iordanescu si Raducan de antrenor si respectiv presedinte, in perioada 01.01.2015 – octombrie 2016 reusesc urmatoarele “performante”:

 Iordanescu Edward are castiguri in valoare de 1.411.714 lei (echivalentul a 313.714 euro) pentru perioada 1 ianuarie 2015 – 30 iunie 2016, rezultand un venit lunar de 17.429 euro.

 Raducan Narcis incaseaza, conform evidentei contabile a Clubului suma de 2.164.013 lei (echivalentul a 480.892 euro) pentru perioada iunie 2015 – octombrie 2016, rezultand un venit lunar de 32.060 euro.

 In octombrie 2016, la cererea presedintelui Narcis Raducan si cu aprobarea AGA, Clubul intra in insolventa.

Dupa cum am aratat, in timp ce domnii Raducan si Iordanescu incaseaza sumele de mai sus, 60 de jucatori profesionisti legitimati la CS Pandurii Lignitul Targu Jiu (printre care Sanmartean, Radut, Antal, Axinte, Lazar, Herea, Erico, Nistor, Voiculet, Sapunaru si altii) sunt neplatiti pentru ultimele 6-8 luni de zile, fiind nevoiti sa se inscrie la masa credala sau concesionandu-se drepturi de televiziune ale Clubului din ianuarie 2017, cu 7 zile inainte de intrarea in insolventa.

In toata aceasta perioada in care domnii au condus activitatea Clubului Pandurii nu am putut sa ma implic in calitatea oficiala pe care o detineam si inca o detin, respectiv de representant al USMO – membru asociat al CS Pandurii Lignitul Targu Jiu, fiind sub control judiciar cu interdictia de a ma deplasa la sediul Clubului, din cauza unui proces penal hotarat in urma unei “sedinte” tinute in biroul lui Ion Calinoiu, cu “aprobarea Bucurestiului”. Aceasta “hotarare” mi-a fost comunicata de catre Primarul Municipiului Targu Jiu si Presedintele PSD Gorj cu mentiunea ca “s-a dat liber” pentru arestarea mea, fiind stabilit si procurorul care se va “ocupa de caz”. In ceea ce ma priveste, controlul judiciar mi-a fost ridicat in 2016 de catre Tribunalul Olt, in aceasta perioada in care m-am ocupat de “problemele create” Clubul intrand in insolventa, iar in urma finalizarii procesului penal am devenit creditor al acestuia.

Intratrea in insolventa a Clubului reprezinta, din puntul nostru de vedere al creditorilor si al membrilor asociati care au aprobat intrarea in insolventa (si care s-au angajat in sustinerea financiara a Clubului in aceasta perioada) o solutie de evitare a falimentului prin recuperarea resurselor financiare risipite de domnii Raducan si Iordanescu, cu complicitatea sustinatorilor enumerati.

La intrarea in incapacitate de plata a Clubului, in afara de cei enumerati, o contributie MAJORA a avut-o si AJFP Gorj, impunand taxe si impozite necuvenite, care pana la sfarsitul anului 2018 au si fost desfiintate de catre instantele judecatoresti.

In 24 martie 2021, dupa 4 ani, Inalta Curte de Casatie si Justitie da dreptate Clubului Pandurii si obliga asociatii sa achite suma de 4 milioane euro, pentru perioada 2013 – 2017. Incepand cu octombrie 2021, cand este aprobat de catre Curtea de Apel Craiova noul plan de reorganizare a Clubului, acesta incepe sa isi achite catre creditori sumele datorate in perioada 2018 – 2021, peste 100 de jucatori si angajati primindu-si drepturile cuvenite, iar catre ANAF este achitata toata datoria pentru perioada 2017 – 2021, in valoare de 3.200.000 lei.

La 31.03.2022 se va incheia perioada de 5 ani prevazuta pentru Planul de reorganizare. Daca Clubul nu face dovada achitarii sumelor datorate, instanta poate declara falimentul.

Clubul are resursele financiare prezente si viitoare de a-si achita datoriile catre creditori, dar contestatiile facute de ANAF (desi si-au primit toti banii din datoria curenta) si cererile de faliment ale domnilor Narcis Raducan (ce revendica suma de 450.000 lei, suma ce de fapt a fost anulata de catre instanta) si Edward Iordanescu (ce revendica o datorie de 11.500 euro, respectiv 0.05% din ce a castigat si suma nedatorata, conform evidentelor Clubului) au oprit platile catre ceilalti creditori. Pana la solutionarea de catre instanta a contestatiei ANAF si a cererilor de faliment ale domnilor de mai sus, perioada de 5 ani amintita sigur va fi depasita, respectiv data de 31.03.2022.

Pentru realizarea obiectivului propus de catre creditori, respectiv iesirea din insolventa, am negociat si am obtinut acordul creditorilor esentiali si emblematici (printre care Sanmartean, Lazar, Radut si altii) prin care acestia renunta in favoarea Clubului si pentru obiectivul propus la 25% din sumele cuvenite. Din suma ramasa accepta sa primeasca 10% pana la 31.03.2022 urmand ca diferenta de 65% sa fie incasata dupa iesirea din insolventa a Clubului, pana la cel tarziu 31.07.2022.

Vreau sa va spun ca tot efortul si sacrificiul jucatorilor si creditorilor care nu au foat platiti de Raducan si Iordanescu este in zadar, daca instanta va decide intrarea in faliment, asa cum respectivii domni au cerut Tribunalului Gorj.

Am considerat ca este necesar sa va arat consecintele catastrofale din punct de vedere sportiv si economic pentru care sunteti reaponsabil cel putin moral, rugandu-va ca pe viitor sa nu mai “recomandati” astfel de “formule” de echipa de conducere catre finaluri acum previzibile! Iar pentru ca fotbalul sa poata avea un viitor si in Romania, odata cu numirea domnului Iordanescu Edward Marius la conducerea echipei nationale de fotbal, acesta trebuie sa isi asume trecutul, iar dumneavoastra sa incercati sa va feriti sa mai faceti recomandari in lumea fotbalului bazandu-va pe prietenia cu “Generalul”.

Daca ar fi sa anticipez, dupa 6 luni de la conducerea echipei nationale de fotbal a Romaniei, domnul Iordanescu JR va cere venirea pe postul domnului Mihai Stoichita a domnului Narcis Raducan.

Pandurii va reusi, cu sprijinul asociatilor, al celor care mai spera sa isi recupereze o parte din drepturile cuvenite si al celor care timp de 60 de ani sunt langa aceasta echita sa isi continuie activitatea sportiva.

Cum bine spunea domnul Octavian Stancioiu, un sustinator al echipei Ripensia Timisoara - “Clubul are una dintre cele mai frumoase denumiri din fotbalul romanesc, data de celebra armata a lui Tudor Vladimirescu”.

Atasez la aceasta scrisoare o copie dupa anexele financiare ale domnilor Raducan Narcis si Iordanescu Edward.

Marin Condescu

Galerie foto








Vizualizări: 1,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: