„Naşii”, cercetaţi pentru călătorii frauduloase

Poliţiştii Transporturi Feroviare Gorj au realizat săptămâna trecută o serie de acţiuni pentru depistarea călătoriilor frauduloase şi a cerşetoriei în staţiile CFR şi în trenuri numai că cei luaţi la bani mărunţi au fost tocmai controlorii de tren care au tolerat călători fără bilete de călătorie.

Agenţii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj au depistat săptămâna trecută, în timpul unor acţiuni pentru limitarea călătoriei frauduloase, doi „naşi” care deşi trebuiau să respecte legea privind călătorii frauduloşi, aceştia au tolerat în tren persoane care călătoreau fără bilet. „Este vorba de Cornel F., şef de tren, şi Jean F, conductor tren, care au tolerat în tren mai mulţi călători fără bilete între staţiile CFR Filiaşi şi Târgu Jiu deşi aceştia făcuseră controalele obişnuite. Chiar dacă nu este atribuţia noastră am considerat necesar acest lucru pentru ca aceşti controlori să nu-şi facă un obicei din asta”, a declarat Daniel Brotea, şef Poliţie Transporturi Gorj.

În timpul acţiunilor, poliţiştii Transporturi Feroviare au depistat 21 de călători care circulau fără bilet de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 108, 5 lei, taxe pe care „naşii” au uitat să le încaseze atunci când au efectuat controalele de rutină şi care au permis călătoria în continuare în aceleaşi condiţii. „Nu este atât de importantă suma cât fapta în sine şi noi trebuie să veghem ca acest comportament al lucrătorilor în acest scop să nu devină o obişnuinţă”, a declarat Daniel Brotea.

Împotriva celor doi corupţi s-au dispus cercetări şi au fost întocmite acte premergătoare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dar şi pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu. „Noi ne-am făcut datoria în ceea ce priveşte cele două persoane, acum urmează ca în funcţie de prejudiciul cauzat şi comunicat de Regionala CFR Călători Craiova să fie propusă soluţie prin Parchet”, a precizat Daniel Brotea.  

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: