Năstase face terapie, Băsescu îşi revine

USL a declarat război deschis lui Traian Băsescu, ceea ce ar putea avea două efecte. Ori Băsescu va fi înfrânt de sistem, de servicii, de adversarii politici etc. ori va reveni la forma care l-a consacrat. Traian Băsescu se hrăneşte din conflicte şi, cu cât lupta va fi mai dură, cu atât va reveni la viaţă. Din păcate pentru preşedintele Băsescu, nu a avut până acum în Emil Boc sau în PD-L nici un pic de opoziţie, ceea ce l-a cam blegit.

Că tot veni vorba de PD-L, este interesantă cererea lui Dan Şova către „liderul de facto al PD-L”, Vasile Blaga, de a o condamna public pe Monica Macovei pentru că a îndrăznit să pună sub semnul întrebării diagnosticul pus de medici lui Adrian Năstase, precum şi să critice regimul de detenţie cu public de care se bucură fostul premier. Personaj sinistru şi fără suflet, procuror stalinist, aşa a fost catalogată Monica Macovei.

Să fim serioşi, Monica Macovei a cerut chiar cu decenţă autorităţilor să respecte legea. Este inadmisibil să treacă 4 zile de la emiterea mandatului de arestare şi ministrul Justiţiei să nu poată spune dacă fostul premier este în stare de arest sau nu. Ministrul de Interne Ioan Rus a acreditat ideea că Năstase şi-a început perioada de arest, avocaţii au spus că nu, Titus Corlăţean tace, şi în aceste condiţii întrebările Monicăi Macovei sunt cât se poate de îndreptăţite. A dat cineva o derogare de la lege pentru zecile de pesedişti care s-au perindat pe la patul de spital al arestatului Năstase-

În privinţa aşa zisei răni pe care a suferit-o Adrian Năstase, şi aici semnele de întrebare sunt îndreptăţite. Bănuim cu toţii cam cum ar trebui să arate un om împuşcat în gât, cu patru plăgi, aflat în stare gravă. Bun, nu suntem medici, trebuie să lăsăm specialiştii să se pronunţe. Dar doctorul Beuran, şeful secţiei Chirurgie de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Spitalul Floreasca, nu este specialist- Ce să înţelegem din declaraţia lui, că nu a găsit nimic interesant pentru un chirurg la gâtul lui Năstase- Când spun că Monica Macovei a dat dovadă de decenţă, o compar cu sutele de comentarii pe care le-am citit pe internet, în care se acredita chiar ideea că Năstase a fost operat de un plastician care de fapt i-a creat rana de la gât, pentru că la spital ajunsese sănătos tun.

Mai mult, a fost nevoie de trei zile de întrebări pentru ca poliţia să explice, duminică, faptul că a cerut încă de vineri celor de la spital să precizeze dacă Năstase poate fi mutat în saloanele de la Jilava. Numai că, ce să vezi, scrisoarea a ajuns vineri la spital după ce s-a închis registratura şi nu a putut fi citită. „Nu cred în arestările de vineri seara”, spunea cu 10 ani în urmă Năstase, care acum nu crede nici în arestările de joi, de sâmbătă sau de duminică. Poate luni!

Guvernul Ponta, prin miniştri Rus şi Corlăţean, trebuie să lămurească urgent situaţia, până când nu se prinde Europa că încercăm să scăpăm de puşcărie un fost înalt demnitar. Oricum plagiatul lui Ponta, luat în râs la noi, unde toată lumea plagiază pe toată lumea, a stârnit rumoare în Occident, unde furtul intelectual este mai grav decât tunurile lui Năstase.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: