Navetist de Turcia

Victor Ponta ajunge mai des în Turcia decât în Gorj, judeţul unde cică ar fi deputat. Ba chiar merge în Turcia mai des decât ajunge la Parlament, acolo unde cică ar avea locul de muncă. Surse politice susţin de ceva vreme că Victor Ponta îl consiliază pe preşedintele turc Recep Erdogan pe o grămadă de bani, prin Fundaţia Mării Negre înfiinţată acum câteva luni. Ieri, zvonul a fost lansat pe piaţă de Antena 3 şi dezminţit rapid de fostul premier, care a precizat că are doar prieteni foarte buni în Turcia.
În lipsă de probe, nu ne rămâne decât să îl credem pe cuvânt. Ponta nu a explicat dacă a fost cu treabă marţi în Turcia sau doar aşa, pe la prieteni. Nici nu l-a întrebat nimeni, că dezminţirea a dat-o la televiziunea prietenului Ghiţă. Presa a aflat de vizita lui Ponta în Turcia din cauza atentatelor teroriste de pe aeroportul Ataturk, soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi, care au avut loc cu câteva minute înainte ca fostul premier să ajungă la faţa locului.
Este puţin probabil ca Ponta să facă naveta în Turcia doar pentru că are acolo nişte prieteni. Cred că merge acolo cu treabă, cred că Fundaţia Mării Negre are şi un scop de politică internaţională, cred că Ponta nu este singurul lider politic din regiune care face naveta în Turcia. Cred că şi alţi prieteni ai poporului rus, interesat şi el de Marea Neagră, merg des la Istambul. Că doar nu degeaba au uitat americanii să-l invite pe fostul premier la Deveselu, la inaugurarea scutului antirachetă, invocând lipsa de locuri, deşi erau multe rânduri goale. Derusificarea României este însă o chestie complicată, chiar şi pentru americani. S-au făcut ceva progrese în ultimii ani, cu ajutorul DNA, dar nu semnificative.

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: