Ne cad autostrăzile în râu, dom’ şeeeef!

Kilometri de autostradă. În toate limbile pământului, această valoare ne indică, aproape fără greş, care este nivelul de civilizaţie al ţării respective. Noi avem puţini. Nu v-aş putea spune câţi cu exactitate, dar asta nu pentru că se construieşte fără încetare, într-o veselie, ci pentru că am reuşit (sau urmează să reuşim) şi incredibila performanţă de a fi nevoiţi să dărâmăm nişte zeci de kilometri de autostradă.

Între Sibiu şi Orăştie, autostrada a început să se destrame. Mai grav, structura dă semne îngrijorătoare de slăbiciune taman în dreptul unui pod, cel aflat undeva pe tronsonul dintre dealurile Aciliu şi Apoldu. Acesta s-a deplasat aproape incredibil cu totul, din cauza solului foarte mâlos şi a construcţiei foarte proaste. Pilonii care țin viaductul sunt deja fisuraţi, iar Moise Guran a transmis clar în emisiunea sa de la Digi 24, după ce a mers la faţa locului cu un specialist care a analizat pagubele deja produse la autostrada cea nouă, ceea ce de altfel a reiterat și pe site-ul personal: ”Situaţia este într-atât de gravă încât, dacă mai există o urmă de rațiune în CNADNR sau măcar în Ministerul Transporturilor, tronsonul A1 Săliște – Cunța TREBUIE ÎNCHIS DE URGENȚĂ! Politicienii trebuie să înţeleagă că aici nu mai este vorba de bifat kilometri de autostradă, de voturi, ori de alte jocuri de palat. Aici poate fi vorba de VIEȚI OMENEȘTI! Şi cu atât mai grav este că pericolul se întinde spre magistrala feroviară 200, pe care circulă trenuri cu sute de călători.”

Deci, cam asta ar fi, domnilor politicieni. Nu ne spuneți câți kilometri ați făcut anul acesta, că știm că durează mult și costă enorm, dar spuneți-ne măcar câți ați reușit să păstrați intacți. Sau hai, ziceți-ne câți oameni n-au murit din cauza incompetenței și a ticăloșiei voastre. Pentru că, dacă se întreabă cineva care sunt motivele surpării drumului expres între Sibiu și Orăștie, sper că nu v-ați gândit la altceva: CORUPȚIA. Lucrul de mântuială e făcut din cauză că firma care a construit autostrada a folosit materiale de foarte proastă calitate, ba foarte probabil chiar într-o cantitate mai mică decât cea pe care au trecut-o în caiet. Și și-au permis să facă asta pentru că aceeași firmă a dat, cuiva, o șpagă imensă și pentru a câștiga contractul, dar și pentru a fi lăsată de capul ei, să facă o treabă superficială și care pune în pericol milioane de vieți. Ce, vă miră? Credeați că totul, până și furatul din bani publici, are o limită? Ei bine, n-are. Nici măcar pericolul de moarte a votanților nu constituie o limită, pentru acești îmbuibați siniștri. În fond, se știe deja că morții sunt mult mai disciplinați când vine vorba de mersul la vot. Nemaivorbind că-s mai ascultători, nu riști să meargă la urne și să pună ștampila dincolo, ca șmecherii ăia de vii.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: