Ne place ISIS. Dacă sunt de-ai noștri...

Naționalistul alb Thomas Mair, simpatizant al mișcării care a dat o mare parte din viitorul candidat al lui Trump, a fost găsit vinovat pentru uciderea parlamentarei britanice Jo Cox. Pe 16 iunie 2016, Thomas Mair s-a apropiat de parlamentara Jo Cox, care se pregătea să țină un discurs într-un cartier din nordul Londrei. A împușcat-o de trei ori, după a înjunghiat-o de 15 ori. Cuțitul i-a perforat inima, plămânii, stomacul și ficatul. Vă plac detaliile, nu? ISIS sunt mai răi, nu? Stați să vedeți ce a spus judecătoarea care l-a găsit pe Mair vinovat și nici nu l-a lăsat să vorbească în fața instanței. A zis:
”Jo a fost o patrioată adevărată. Tu doar pretinzi că ești unul. Ceea ce te inspiră nu este dragostea de țară, ci dragostea pentru nazism și propagandă de extremă-dreapta. Prin acțiunile tale ai trădat însăși chintesența democrației pe care se bazează țara noastră. Nu îți va fi permis să-ți explici acțiunile pe care instanța le-a demonstrat deja ca fiind premeditate și care nu au fost nimic altceva decât acte de terorism comise în numele unei ideologii bolnave.”
Sigur, puteți să-i spuneți judecătoarei că s-a ajuns prea departe cu corectitudinea politică. Că oamenii sunt meniți să trăiască separat. Și că niște indivizi cu aceleași convingeri ca acest terorist nu au ajuns la conducerea unor țări ca Ungaria, Polonia, Cehia și, da, Statele Unite. Dar oare o puteți spune cu sinceritate și păstrând o figură serioasă, când Franța și Austria stau la cotitură pentru a vota la fel și când PRU are șanse de a intra în Parlament, iar Coaliția pentru Familie are, momentan, doar cu homosexualii o problemă? Spuneți-o, atunci.
Spuneți-o, dar asumați-vă simpatiile. Naționaliștii albi sunt pentru rasa albă ce este ISIS pentru islamism. Cu diferența că parcă ISIS-ul nu câștigă atâtea alegeri în atâtea țări pe care, teoretic, le-am considera civilizate. Ce se întâmplă, deci? Cum vom putea justifica vreodată votul democratic pentru nazism declarat?
Păi, nu vom putea. Asta este trist cu psihozele în masă. Că nu le percepi ca fiind psihoze atunci când ești afectat de ele. Și, din păcate, atunci când vei realiza ce au fost și ce ai fost, va fi prea târziu.

Vizualizări: 296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: