„Nea Gigel” de la morgă, pensionat de şefi

Gheorghe Cătănoiu, „nea Gigel” cum îl ştie tot judeţul, nu mai cară morţii la Serviciul de Medicină Legală, după ce şefii săi au considerat că este vremea unei retrageri pe motiv de vârstă.

 „Şoferul de la morgă”, cel de-al doilea nume al lui Nea Gigel, este de la începutul acestei săptămâni pensionar cu acte în regulă, deşi mărturiseşte că şi-ar mai fi dorit să lucreze, mai ales că sănătatea îi permitea acest lucru. Se mai supăra pe maşina pe care o avea la dispoziţie şi pe dotările precare de care dispunea, dar şi-a făcut munca aşa cum a putut, serviciul său nefiind deloc unul de invidiat. Locul i-a fost luat de un brancardier, după cum spune chiar managerul Spitalului Judeţean, dr Vasile Stănculete, acesta precizând că a trebuit să „eficientizeze” Serviciul de Medicină Legală, pe fondul crizei economice.

„Legea-i lege pentru toată lumea. Serviciul de Medicină Legală are un barem de 70% cu cheltuielile de personal din fondurile pe care le are la dispoziţie. A plecat dumnealui, am renunţat şi la fata pe care ei o aveau pe post de dactilografă ca să atingem acest procent. Medicii legişti vor trebui să îşi facă singuri hârtiile. Le-o fi mai greu, înţeleg, dar vor învăţa, nu am ce să fac. Urmărim reducerea cheltuielilor şi de asta un brancardier de acolo va fi şi şofer de acum încolo. Doritori care să lucreze sunt, am cereri, dar dacă fac noi angajări cum reduc eu cheltuielile- Ştiu că le-ar fi bună acolo şi o secretară, nu doar o dactilografă, dar apoi dacă nu am bani să le dăm salariile ce facem- Nici eu nu ştiu să bat la maşină, ştiu cum e…”, mărturiseşte managerul spitalului judeţean.

Brancardierul de la Morgă devenit şi şofer pe maşina de cărat cadavre a putut fi văzut la lucru duminică la accidentul mortal de la Berleşti. Spre deosebire de vremurile în care Nea Gigel se milogea de localnici pentru a-l ajuta să ridice un cadavru în maşină, noul şofer avea la dispoziţie şi targă şi mănuşi şi ajutor la căratul celui mort…semn că o mică schimbare s-a produs. Dar Nea Gigel spune că ar mai fi putut lucra vreo cinci ani de acum încolo, el fiind convins că în scurt timp vor apărea şi probleme. „Mai puteam lucra, normal! Ştiam judeţul ca în palmă, băiatul ăsta pe care l-au pus acum nu cred că are idee unde e Albeniul pe hartă că m-a şi sunat să mă întrebe cum ajunge pe acolo. El e încă angajat ca brancardier, dar are maşina luată în primire, deci o să devină şofer şi o să vadă el ce bine o să-i fie când o să primească salariul la jumătate, că asta e diferenţa între mine şi el. Eu aveam leafa la jumătatea lui, de 800 de lei. Pentru banii ăştia eu plecam noaptea, ziua de acasă, iarna, vara, nu conta cât aveam de mers. Dacă nu m-au mai vrut asta e, n-am ce să mai fac”, spune Gheorghe Cătănoiu la final de carieră.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: