Negocierea CCM, finalizată la Spitalul Rovinari

Contractul colectiv de muncă la nivelul Spitalului Rovinari va fi semnat în această săptămână. După aproximativ trei luni de negocieri, problema tichetelor de masă s-a rezolvat. Chiar dacă tichetele se vor acorda atunci când spitalul îşi va acoperi datoriile, au fost totuşi prinse sumele în contractul colectiv de muncă. Cei aproximativ 125 de salariaţi ai Spitalului Rovinari nu şi-au primit tichetele de masă nici pe ultimele două luni ale anului trecut. În momentul de faţă, datoriile spitalului se ridică la suma de 370.000 de lei.

Negocierea contractului colectiv de muncă a început înainte de alegerile prezidenţiale. Sindicaliştii spun că discuţiile au durat din cauză nu au ajuns la o înţelegere cu conducerea spitalului. „Conducerea spitalului voia să condiţioneze acordarea tichetelor de masă de buget. Este un drept câştigat de noi peste care nu putem trece. Membrii noştri de sindicat de la Spitalul Rovinari au înaintat o cerere prin care au anunţat conflictul de muncă deschis. Ei puteau întrerupe oricând lucrul”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas.

Conducerea spitalului consideră problema ca şi rezolvată. „Contractul colectiv de muncă va fi semnat în această săptămână, s-a încheiat deja un proces-verbal. Dreptul rămâne ca şi clauză în contract, însă vom relua acordarea tichetelor când ne va permite bugetul. Sperăm să ne redresăm cât mai repede şi să distribuim tichetele pentru lunile noiembrie şi decembrie”, a declarat Constantin Talabă, managerul Spitalului Rovinari. Acesta a mai precizat că situaţia a fost atât de gravă încât se putea ajunge la închiderea spitalului. „Am preluat spitalul cu datorii de 700.000 de lei. Exista varianta să închidem spitalul, iar oamenii au înţeles că mai bine îşi păstrează locurile de muncă decât să rămână cu tichetele în buzunar. În momentul de faţă, mai avem datorii de 370.000 de lei. Ne-a ajutat şi Consiliul Local cu plata utilităţilor, iar pentru anul 2015 avem proiecte mari: vrem să dăm drumul la mamograf, vrem să aducem RMN la Rovinari şi să facem cel mai puternic centru de imagistică din judeţ”, a precizat managerul Talabă.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: