Biserică de 200.000 de euro la Drăguţeşti

Cetăţenii din satul Drăguţeşti vor beneficia începând din acest an de o nouă biserică, ridicată chiar lângă vechiul lăcaş de cult. Investiţia a fost realizată cu fonduri guvernamentale, dar şi de la bugetul local. Costurile pentru ridicarea acestei construcţii s-au ridicat la 200.000 euro.

Autorităţile locale din Drăguţeşti spun că era nevoie de un nou lăcaş de cult în satul Drăguţeşti, asta pentru că vechiul amplasament este foarte vechi, peste 100 de ani, dar era şi destul de mic pentru mulţimea de credincioşi din zonă. Primarul Vasile Moşoiu a explicat că realizarea acestui nou lăcaş a fost una din promisiunile pe care le-a făcut în trecut în faţa cetăţenilor pentru a câştiga mandatul de primar. “A fost una din promisiunile mele electorale în anul 2008, construirea unui lăcaş de cult în satul Drăguţeşti. Sperăm ca anul acesta să finalizăm această investiţie. A costat undeva la 200.000 de euro. Termenul de execuţie a fost puţin mai lung, dar anul acesta ne-am propus să facem sfinţirea. E poate singurul sat unde biserica era foarte veche şi nu mai prezenta o siguranţă pentru enoriaşii satului. Consider că este un lucru benefic pentru cei care participă la slujbe”,  a declarat Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti.

Noua biserică a fost construită, rămâne doar de amenajat în interior unde trebuie montate instalaţiile sanitare şi electrice şi de realizat pictura la interior şi la exterior. Toate aceste ultime lucrări vor fi suportate din bugetul local şi se ridică la 250-300 mii lei.

Circa 800 de familii vor beneficia de noul lăcaş de cult.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: