Negocieri la CEO. Ce solicită sindicatele!

Circa 100 de angajați ai CE Oltenia ar putea beneficia de clase în plus începând cu luna octombrie. Este vorba de cei care nu au clasa 10 de salarizare. Directorii din CE Oltenia și liderii federațiilor reprezentative se vor așeza luni, 2 octombrie, la masa negocierilor pentru a crește limita maximă pentru anumite funcții și meserii.

„Avem luni negocieri ca să schimbăm actul adițional, sunt vreo 100 de oameni cărora nu li s-a putut crește clasa la 10 datorită faptului că au limită maximă 9 în contract. Facem o modificare la CCM acolo unde limitele nu permit să meargă la clasa 10. Sunt funcții la care limita este între 6 și 9. Și modificăm limita superioară pe poziția respectivă”, a declarat Constantin Mitrescu, prim-vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie (FNME).   

Unii sindicaliști au spus încă de acum câteva luni că nu toți salariații vor avea clasa minimă de salarizare 10, așa cum anunțau cei din administrație. Spre exemplu, Paul Constantinescu, liderul de la Cariera Husnicioara, spunea că cel puțin 20 de mineri de la unitatea mehedințeană au rămas cu clase mai mici de 10.

La întâlnirea de luni dintre administrație și sindicate se va discuta și despre programul de lucru pentru următoarele luni. „Tot la 7 zile va fi”, crede sindicalistul Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 4,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: