Negocieri secrete. Consilierii PP-DD, vot în alb pentru PSD!

Consiliul Judeţean Gorj va avea o nouă majoritate astăzi, ieri fiind negocieri intense pentru frăţia PSD-PPDD. Cele două şefe de la nivel naţional, Simona Man şi Diana Voiculescu, au negociat până aseară târziu cu Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru. Cei cinci consilieri nu aflaseră până la închiderea ediţiei decât că trebuie să voteze cu PSD, nu şi de ce. Cu două săptămâni în urmă, cei cinci consilieri obţinuseră avantaje importante pentru PP-DD prin negocierea unei majorităţi cu PNL şi PDL, dar acum ar putea fi obligaţi să renunţe la tot, pentru interesul celor de la centru.

Şedinţa de astăzi, de la Consiliul Judeţean, este una importantă, iar cei de la PP-DD, de care depinde acum majoritatea PSD, au primit vizita şefelor de la Bucureşti. Ieri, circa 30 de aleşi locali ai PP-DD Gorj, printre care şi cei cinci consilieri judeţeni, s-au întâlnit la un restaurant din Târgu Jiu cu şefele de la nivel central, Simona Man şi Diana Voiculescu. Simona Man a declarat că în şedinţă se stabilesc punctele ce vor fi negociate în aceeaşi zi cu liderii PSD Gorj, în vederea realizării unei alianţe în Consiliul Judeţean Gorj.  Simona Man a precizat că va solicita un post de vicepreşedinte de consiliu pentru PP-DD, dar numele acestuia nu a fost stabilit. Acum două săptămâni, printr-o înţelegere cu PDL-PNL, PP-DD a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean pentru Marian Pungan. Şedinţa nu este recunoscută de Ion Călinoiu, iar în urma ei Niculina Mocioi a fost demisă de la PP-DD Gorj.

O şedinţă fără informaţii

Cert este că ieri, Simona Man şi Diana Vociulescu au ignorat părerea celor cinci consilieri, negocierile fiind purtate doar cu liderii PSD. Simona Man a declarat că la discuţiile cu Ion Călinoiu va cere ca în localităţile unde primar este de la PSD, viceprimarul să fie de la PP-DD. Solicitarea stârneşte râsete deoarece o astfel de înţelegere nu a fost aplicată nici măcar în cadrul alianţei USL. „Să vedem cum putem constitui majorităţi în teritoriu, cum putem face aceste majorităţi cu PSD. Acolo unde putem face, unde primarul e al PSD, PP-DD va avea poziţia de viceprimar şi aşa mai departe vom analiza fiecare oportunitate în parte“, a declarat Man.

Surse din cadrul PSD spun că partidul lui Victor Ponta nu vrea să ofere nimic PP-DD. Nici măcar postul de vice la Consiliu Judeţean. Ion Călinoiu susţine în anumite cercuri faptul că nu le dă nimic deoarece acum există un protocol la nivel naţional.

Şefia PP-DD, stabilită cu PSD

Simona Man este convinsă că astăzi, în şedinţa Consiliului Judeţean, va fi o majoritate PSD-PPDD. În aceste condiţii, Mădălina Ciolocoi de la PNL va fi schimbată din funcţia de vicepreşedinte. „Poziţia lor m-a surprins şi pe mine. Oamenii au primit cu maximă responsabilitate ceea ce noi am hotărât la centru şi poziţia lor e clară şi anume că ceea ce se hotărăşte la centru se implementează în teritoriu“, a spus aceasta.

Lucrurile nu sunt clare pentru cei care vor vota astăzi. Ei nu ştiu ce s-a discutat cu Ion Călinoiu şi cine va fi vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Simona Man a mai spus că organizaţia de la Gorj va fi condusă în continuare de Diana Voiculescu, prim-vicepreşedinte la nivel naţional, până când va identifica o persoană în interior care să ocupe această funcţie. Printre numele vehiculate ar fi Ilie Petrescu, acesta având şi susţinerea PSD. El a fost primul care a făcut o înţelegere cu PSD, chiar dacă la nivel naţional nu se semnase nici un angajament. Surse politice spun că inclusiv numele celui care va conduce organizaţia este un punct în negocierea PSD-PPDD. „Dacă vreun membru din PP-DD Gorj se va face remarcat îl vom credita de la centru să conducă. Oricine poate fi o variantă“, spune Simona Man, negând o implicare a PSD.

REACŢII

Ion Călinoiu spune că este normal să uite că a fost făcut ciocoi de Dan Diaconescu. „Există legea firii şi legea uitării şi laşi deoparte totul când nu avea nimic comun campania electorală cu ceea ce trebuie să facem”, a precizat Călinoiu. Liderul PDL Gorj, Dan Vîlceanu, a reacţionat şi el după schimbarea PP-DD. El crede că cei de la PP-DD sunt verticali şi nu şi-au schimbat părerea. El mai spune că ei nu vor obţine nimic de la Ion Călinoiu, nici măcar ce obţinuseră prin înţelegerea cu alianţa PDL-PNL.

SURSE

Cei cinci consilieri judeţeni PP-DD au participat la o mică parte din şedinţa cu şefele de la centru. Şedinţa s-a suprapus cu comisiile de la Consiliul Judeţean, tocmai pentru a exista pretextul pentru ca aceştia să fie trimişi la plimbare, pentru ca în sală să rămână doar simpatizanţii PSD.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: