Câte case are Ciprian Florescu? Trei variante de răspuns!

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, a fost cel care a dezvăluit presei că are reclamaţii la DNA şi ANI, ca urmare a unor neconcordanţe dintre declaraţia de avere şi realitate. O sesizare anonimă a fost trimisă şi redacţiei Pandurul, în care apar fotografiile a două case care ar fi ridicate pe cele două terenuri primite de familia Florescu de la Primăria Târgu Jiu. În declaraţia de avere a vicepreşedintelui nu apare nicio casă, doar terenurile. În faţa fotografiilor, Florescu a spus despre una din case că este frumoasă, dar nu a văzut-o niciodată, iar despre cealaltă că este a lui, dar nu a declarat-o din cauză că nu este terminată.

Ciprian Florescu şi soţia lui Codruţa au primit două terenuri de la primărie, în cartierul Preajba, unul cu titlu gratuit, celălalt în concesiune. Terenurile sunt unul lângă altul, fiecare având suprafaţa de 265 mp.

Sesizarea primită la redacţie şi reclamaţiile făcute la DNA împotriva lui Ciprian Florescu vizează două case, una finalizată, iar alta în construcţie pe terenurile din Preajba. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean recunoaşte în imaginile prezentate construcţia pe care el şi soţia sa, Codruţa, au început-o în anul 2010, dar pe care n-au reuşit să o finalizeze până la ora actuală.

Ciprian Florescu explică şi situaţia terenurilor. „În anul 2009, soţia mea a primit un teren în suprafaţă de 265 mp din lotul pentru tineri. Pentru a nu ne fi luat înapoi de primărie am turnat fundaţia, iar în anul 2010 ne-am apucat de construcţie. În anul 2011 am luat eu, pe numele meu, în concesiune o altă parcelă tot de 265 mp, în prelungirea terenului iniţial. Asta pentru a avea o curte mai mare. La ora actuală, terenul nu este nici măcar împrejmuit. Primul etaj l-am ridicat abia anul trecut. Cred că nu vom reuşi să finalizăm casa în actualul meu mandat, dacă asta îi frământă pe unii”, a declarat Ciprian Florescu. case_ciprian_florescu_2Vicepreşedintele Consiliului Judeţean spune că cealaltă casă prezentată în imaginile ce însoţesc sesizarea nu îi este cunoscută. „Într-adevăr, este o casă frumoasă, dar nu este a mea. Nu mi se pare cunoscută, nu seamănă nici măcar cu cea a socrilor mei. Casa noastră este cea în construcţie. Nu am trecut-o în declaraţia de avere pentru că nu este finalizată. Ea va apărea în declaraţia de avere în momentul în care va intra pe impunere, la taxe şi impozite”, a precizat Ciprian Florescu.  

Vizualizări: 556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: