Şefele PP-DD vin la Gorj pentru a negocia majoritatea cu Ion Călinoiu

PSD şi PP-DD au semnat ieri un protocol la nivel naţional, iar astăzi va fi negociată înţelegerea pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean Gorj. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a anunţat că astăzi vor ajunge la Târgu Jiu şefele PP-DD de la nivel central: preşedintele Simona Man şi prim-vicepreşedintele Diana Voiculescu. Interesant este că mai mulţi consilieri judeţeni PP-DD au declarat ieri că nu ştiau de vizita acestora.

Simona Man se întâlneşte cu consilierii judeţeni ai PP-DD, chiar cu o zi înainte de formarea unei noi majorităţi în Consiliul Judeţean Gorj. Vineri vor fi din nou pe ordinea de zi atât schimbarea vicepreşedintelui social democrat Ciprian Florescu, cât şi a celui liberal Mădălina Ciolocoi. Surse politice susţin că Ion Călinoiu îşi doreşte o majoritate cu PP-DD, dar oferă pentru asta doar postul de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean care va fi vacantat prin revocarea Mădălinei Ciolocoi. Pepedediştii cer însă locuri mai bune în comisii, în ATOP, în consiliile de administraţie, precum şi funcţii în deconcentrate, dar Călinoiu nici nu vrea să audă de atâtea pretenţii.

Cârciumaru: Să se restabilească ordinea

Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj, spune că este dispus la orice formă de negociere. „În cursul zilei de joi, doamna Simona Man şi doamna Voiculescu vor fi prezente la Târgu Jiu pentru a discuta cu conducerea PSD, cu conducerea PP-DD din Gorj în ideea de a se forma o majoritate şi de a exista o colaborare. În ceea ce ne priveşte suntem dispuşi la orice formă de colaborare pentru că trebuie să se aplaneze conflictul din Consiliul Judeţean”, a declarat Florin Cârciumaru. În ciuda zvonurilor prin care se vehicula că liberalii vor lipsi de la şedinţa de Consiliului Judeţean de vineri, liderul PSD Gorj crede că toţi consilierii vor fi prezenţi. „Sunt sigur că toţi consilierii vor participa la şedinţă. S-a produs o mare vânzoleală, s-a intrat într-un haos total şi trebuie să se restabilească ordinea în Consiliul Judeţean, pentru că altfel nu se poate desfăşura activitatea”, a precizat Cârciumaru.

Negocieri cu cântec

Surse din cadrul PP-DD Gorj spun că negocierile din aceste zile se vor lăsa cu scandal, asta întrucât consilierii judeţeni ai PP-DD emit pretenţii pentru funcţii de conducere, iar Ion Călinoiu nu este dispus să cedeze decât postul de vicepreşedinte ocupat în prezent de Mădălina Ciolocoi. Consilierii PP-DD vor viza postul de director al Spitalului Judeţean, postul de inspector şcolar general adjunct, precum şi alte funcţii de conducere la instituţiile deconcentrate. De asemenea, vor solicita să-şi păstreze locurile câştigate în comisiile ce au fost aprobate la şedinţa pe care Ion Călinoiu şi juriştii săi o consideră ilegală. Se pare că preşedintele Consiliului Judeţean nu ar vrea să cedeze nici măcar acele locuri care până acum aparţineau liberalilor.

FĂRĂ REGRETE

Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, spune că nu  regretă majoritatea PNL-PDL-PPDD chiar dacă ea a funcţionat pentru puţin timp. „Postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean este unul politic, iar acest post a fost obţinut de PNL în urma unor negocieri. Dacă se va demara o nouă alianţă, altcineva îmi va ocupa funcţia. Nu am nici un fel de regrete că, la un moment dat, am făcut parte dintr-o alianţă PNL-PDL-PPDD. Nu am nimic să-mi reproşez şi nu reproşez nimic nimănui”, a declarat Mădălina Ciolocoi.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: