Neînţelegerile politice lasă comunele fără viceprimari

O parte dintre primăriile din Gorj mai funcţionează încă fără viceprimari din cauza neînţelegerilor dintre consilieri. În timp ce în unele localităţi bătăliile politice se sfârşesc, în altele acestea continuă încă. Sunt şi primari care nu vor avea însă viceprimari  în actualul mandat.

La Stejari, consilierii locali l-au votat pe Nicolae Cilica de la PSD pentru funcţia de viceprimar. Primarul Ştefan Lupu din Stejari spune că a fost ales atât de greu un viceprimar în comună pentru că au existat mai multe propuneri din partea partidelor politice. „A fost desemnat un viceprimar în şedinţa din luna trecută. Au fost mai multe propuneri. Este vorba de Maria Aurica din partea PRM, Constantin Dădulescu din partea UNPR, Nicolae Cilică din partea PSD. Şi cei de la PDL au avut o propunere, însă ulterior şi-au retras candidatul. Dintre aceştia a fost ales reprezentantul PSD, Nicolae Cilică”, menţionează Ştefan Lupu. Profesia noului viceprimar al localităţii Stejari este lăcătuş mecanic. În ceea ce priveşte relaţia de colaborare dintre primar şi viceprimar, Ştefan Lupu este foarte strict. Dacă actualul vice nu se conformează cerinţelor primarului acesta poate risca chiar şi revocarea. „Relaţia este de subordonare. El mi se subordonează, aşa că i-am făcut fişa postului cu atribuţiile delegate. Dacă nu se subordonează se va cere revocarea din funcţie”, susţine Ştefan Lupu.

Mulţi candidaţi la Teleşti şi Urdari

Teleşti şi Urdari se numără printre comunele care nu au încă un viceprimar. Romulus Bîldea, primarul comunei Teleşti, menţionează că în urmă cu câteva zile, când a avut loc şedinţa de consiliu local, s-a votat amânarea hotărârii de desemnare a unui viceprimar pentru că sunt prea mulţi consilieri care doresc această funcţie şi nu s-a ajuns la nicio înţelegere. „Sunt foarte mulţi care doresc postul, vreo şase sau şapte consilieri locali. În şedinţă au ales în unanimitate amânarea hotărârii”, spune Bîldea. La Urdari este aceeaşi situaţie. Patru consilieri locali îşi dispută locul de viceprimar. Este vorba despre Bebe Tauru de la PP-DD, Emil Curelea de la PSD, Dumitru Nuţu de la PP-DD şi Ilie Merişor de la PDL.

Jupâneştiul, din nou fără vice

Se pare că singurul primar care nu va avea un viceprimar în acest mandat este cel din Jupâneşti. De fapt, Petre Guşiţă este recunoscut datorită faptului că nu a avut niciodată un viceprimar. Acesta motivează că niciun consilier local nu doreşte această funcţie din cauza salariului mic de care ar beneficia în cazul ocupării acesteia. Consilierii, susţine primarul Guşiţă, ar avea salarii prea mari la locurile de muncă pentru a dori funcţia de viceprimar al comunei. „Motivele sunt de natură salarială. Nu vine nimeni pe 12 milioane când ei au 30 de milioane la locul de muncă. Aici trebuie să ai răspundere. Toată lumea aleargă după bani, dar să muncească degeaba nu se poate. Deocamdată nu o să fie un viceprimar în comună. O să vedem pe parcursul mandatului”, spune Petre Guşiţă. Cu toate acestea sunt voci potrivit cărora primarul Petre Guşiţă din Jupâneşti nu ar dori de fapt să îşi ia un viceprimar.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: