Nelu Pavel şi Alin Bobu contestă amenda de câte 1000 de lei

Liderii rromilor din judeţ amendaţi pentru implicarea într-o judecată ţigănească vor să conteste în instanţă sancţiunea primită. Consilierul judeţean ales pe listele PSD, Nelu Pavel, precum şi consilierul prefectului pentru probleme ale etniei, Alin Bobu, susţin că sunt nevinovaţi şi găsesc nefiresc faptul că au fost sancţionaţi cu câte 1000 de lei fiecare.

Aceeaşi amendă de 1000 de lei a fost aplicată şi consilierului de la Primăria Târgu Jiu, Grigore Căldăraru, care a şi fost reţinut de Poliţie pentru 24 de ore, dar şi lui Marin Constantin, cunoscut sub numele de „Sută”, acesta fiind şi cel mai vechi stabor al etniei. De asemenea, alţi doi rromi au fost şi ei amendaţi, alţi şapte fiind trimişi în judecată pentru un scandal produs în cartierul Obreja în luna decembrie a anului trecut. Pavel şi Bobu susţin că au primit amenda de câte 1000 de lei fără motiv. Ambii spun că nu au avut nicio implicare în favorizarea infractorului, aşa cum au fost acuzaţi iniţial de către anchetatori. Poliţiştii au susţinut că toţi cei care au fost recent amendaţi au strâns 20.000 de lei pentru a-i oferi unor martori din dosar pentru a-şi schimba declaraţiile. Liderii rromilor spun, că, de fapt, banii erau un ajutor pentru cei care au ajuns la spital în urma scandalului respectiv.

Şi Pavel şi Bobu afirmă că prin judecata ţigănească la care participau cu Marin Constantin şi Grigore Căldăraru nu făceau decât să medieze un conflict. Aceştia spun că nu aveau cunoştinţă despre eventuale consecinţe penale ale acţiunilor lor, judecata ţigănească fiind pentru membrii etniei mai presus de legile statului român. Pavel a găsit ieri de cuviinţă să explice şi de ce anume a vorbit doar în ţigăneşte atunci când jurnaliştii i-au cerut un punct de vedere în timpul audierilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean. „Nu aveam pur şi simplu ce să vă spun. Eram cu Alin Bobu şi cu alţi prieteni într-un local din oraş şi a venit Poliţia şi mi-a spus să mergem până la Parchet în legătură cu treaba aceia din Obreja. Nu ştiam despre ce e vorba, mai era şi ziua mea şi atunci când ziariştii au vrut să-mi ia un punct de vedere eu chiar nu ştiam ce să zic. Avusesem şi fetiţa bolnavă şi fusesem cu ea pe la Bucureşti, aveam numai belele pe cap şi chiar nu ştiam ce trebuia să zic în acele momente. Aşa m-am hotărât să vorbesc în ţigăneşte că ştiam că scap repede de întrebări. Nu a fost cu vreo altă tentă sau altceva. Iar în ceea ce priveşte ancheta, noi nu suntem vinovaţi. Noi am încercat să mediem conflictul, să fie bine la toată lumea, şi uite unde s-a ajuns”, spunea ieri Pavel.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: