Nelu Roşca: Făcusem adresă pentru revocarea lui Ruşeţ

Liderul sindical de la Roşiuţa, Nelu Roşca, a dezvăluit că preşedinţii a opt sindicate din CE Oltenia, afiliate la Federaţia Univers, făcuseră adresă pentru revocarea lui Ion Ruşeţ din funcţia de prim-vicepreşedinte. Ruşeţ şi-a dat demisia pentru a nu fi demis. Roşca a mai spus că proiectul de unire a sindicatelor într-unul majoritar continuă. El a mai spus că acesta nu a fost proiectul lui Ion Ruşeţ, ci al lor. Roşca susţine că Ruşeţ a avut „derapaje“ şi că „lucra cu două măsuri“ şi nu mai putea fi acceptat alături de ei.

Reporter: Ce se va întâmpla cu mişcarea sindicală după plecarea lui Ion Ruşeţ?

Nelu Roşca: Cu mişcarea sindicală nu o să se întâmple nimic. Organizaţiile sindicale, preşedinţii o să se întâlnească în următoarea perioadă, o să caute să găsească lucrurile comune cu specificul fiecărei zone şi vom continua acest proiect. Proiectul nu a fost al domnului Ruşeţ, a fost al nostru. Că noi am crezut în dumnealui şi i-am dat credit e altceva. Vom continua, o să ne întâlnim în următoarea perioadă, iar lucrurile se vor aşeza.

Rep.: De ce nu l-aţi mai vrut pe domnul Ruşeţ?

N.R.: Situaţia a degenerat, dânsul a avut derapaje de la ceea ce noi discutasem, faţă de preşedinţii de sindicat, atât de comportament, cât şi de limbaj şi a devenit la un moment neacceptabilă această chestiune din partea organizaţiilor sindicale. Nu era normal să lucreze cu două măsuri. Drept pentru care am înaintat o adresă conducerii federaţiei, iar la Consiliul Federal al Federaţiei Univers am cerut revocarea din funcţie a domnului Ruşeţ. Am susţinut această adresă un număr de 8 sindicate care reprezentau 80% din sindicatele înscrise la Univers, moment în care domnul Ruşeţ a demisionat nemaiputând să ducem la capăt procedura de care ne-am apucat.

Rep.: V-aţi certat?

N.R.: Nu au existat certuri, nu au existat injurii, nu au existat apelative gen turnător sau proxenet, ceea ce a inventat domnul Constantin Creţan.

Rep.: Care sunt cele opt sindicate care au semnat acea adresă?

N.R.: Sindicatul Liber Roşiuţa, preşedinte Nelu Roşca, Sindicatul Lupoaia-Bădiţă Nicolae, Adrian Marciuc de la Sindicatul Jilţ Tirceni, Energia Turceni preşedinte Eugen Iovan. Mai este sindicatul de la Craiova, Nanu Mic Aurel, Işalniţa, preşedinte Licurici, Tudor Constantin de la Subteran Motru şi Ion Popescu de la ELCFU Motru. Toate aceste sindicate însumate înseamnă peste 8000 de membri de sindicat.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: