Ajutoare umanitare de la Turburea pentru cetăţenii din Polovragi

Administraţia locală din Turburea s-a mobilizat şi a strâns ajutoare umanitare pentru familiile afectate de inundaţii de la Polovragi. Autorităţile au donat două module pentru locuit şi bani pentru cumpărarea de materiale necesare la reconstrucţia locuinţelor, iar agenţii economici din zonă au donat conserve, apă şi alimente neperisabile.

Comuna Polovragi a fost grav afectată de inundaţii la finele lunii iulie. Atunci, apele revărsate şi apa de pe versanţi au distrus mai multe poduri, podeţe, drumuri şi au afectat zeci gospodării. Autorităţile locale din Turburea au venit în sprijinul familiilor aflate în impas din Polovragi donând bani pentru achiziţia de materiale, dar şi module în care să locuiască provizoriu. În aceste module îşi desfăşura activitatea cu câţiva ani în urmă o grădiniţă. „Am dus şi noi nişte ajutoare la Polovragi. Am vorbit cu toţi agenţii economici şi am reuşit să strângem nişte ajutoare prin care să fim şi noi alături de cei care sunt necăjiţi din cauza inundaţiilor. Prin consiliul local am alocat şi noi nişte bani, până în 10 mii lei pentru materiale de construcţii. Primarul din localitate ştie să-i distribuie. Le-am alocat acolo cunoscându-l pe primar, care ne-a şi solicitat, pentru că noi aveam două module, date de ISU când erau acele grădiniţe de la Cocorova. Am dus şi acele module, tot la Polovragi, pentru că acolo au fost cerinţe”,a  declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea. 

Trei familii dintr-un cătun ce aparţine comunei Polovragi, ale căror locuinţe au fost afectate de inundaţii, vor fi relocate în aceste module până ce se vor putea întoarce la casele lor. Autorităţile locale spun că le-au asigurat toate conexiunile la utilităţi, astfel încât şederea în aceste module să fie una cât mai apropiată de condiţiile din gospodăriile lor. „Marţi ne-a venit un modul, miercuri ne-a venit altul. Avem trei case în Cătunul Rudărie distruse şi mai aşteptăm încă un modul. Să vedem când vine. Familiile de acolo vor locui aici până vom clarifica situaţia. Altă soluţie nu era, le-am explicat, modulele sunt bune, le punem în curtea şcolii, le racordăm la curent şi la tot ce trebuie. Este vorba de 9 persoane”, a declarat primarul Ştefan Făsuescu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: