Nesimţiţii

Gradul de nesimţire al politicienilor români e mai mereu direct proporţional cu puterea pe care o au. Înainte de alegerile de săptămâna trecută, Eugen Nicolicea era un nesimțit moderat. Traseist politic perfect și tupeist a-ntâia, cu mare potențial deci, Nicolicea a trecut de la PSD la UNPR și apoi înapoi la PSD. Stră-strămutarea s-a produs atunci când jegul din fruntea UNPR și bunul prieten al lui Nicolicea, Gabriel Oprea, a început să aibă probleme și cu legea, nu doar cu bunul-simț. Cu nasul lui de neo-comunist care s-a adaptat rapid la sistemul pluri-partidic, Nicolicea a făcut drumul înapoi spre PSD-ul iubit. Și, în mod clar, ar trebui să rămână acolo, pentru că Nicolicea și PSD-ul se potrivesc de minune.
Nicolicea repezea reporterii și înainte, ba chiar există înregistrări (search pe google ”Eugen Nicolicea, un slujitor obraznic”) în care se adresează unui angajat Europa FM care-i vorbește cu ”domnule ministru” cu ”tu”. Nu doar adresarea e problema, ci și tonul, nemaipomenit de arogant și de sictirit, în condițiile în care șeful lui de la acea vreme era acuzat că ar fi comis, indirect, o crimă. Acum, însă, după ce traseistul s-a văzut din nou câștigător de alegeri, tupeul și nesimțirea lui Nicolicea au crescut peste noapte, devenind insuportabile.
Într-atât de insuportabile încât Nicolicea a fost dat afară din studioul Digi de către Cosmin Prelipceanu, după ce, la o ”pasă” a moderatorului cu Moise Guran, pesedistul l-a făcut pe Guran ”prost”, ”fraier” și i-a spus, nu tocmai voalat, că ”mănâncă căcat”. Surprinși că așa ceva se poate întâmpla nu doar în public, ci în direct la televizor? Nu mai fiți! Este în ADN-ul PSD. E același partid al cărui lider a declarat, tot deunăzi, că ”românii trebuie să se hotărască dacă vor pâine sau cătușe”. Cum vă sună chestia asta? Dacă vă sună ca ”băi, rahaților, păi noi vă mai aruncăm din când în când câte un codru de pâine, dar voi nu mai comentați când noi furăm cu sacii”, aveți perfectă dreptate. Chiar asta a și vrut să zică. Deci hai sictir, nesimțiților de alegători, că acuma suntem noi la putere. Și ciocul mic, vorba unei reprezentante a unei puteri mai vechi.

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: