Nevoiaşii vor ulei în loc de zahăr şi făină

Persoanele cu venituri reduse care beneficiază de ajutoare alimentare cer ulei în loc de făină. Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că sunt foarte multe persoane care solicită ulei în locul raţiei de zahăr şi făină.

„La noi vin foarte mulţi cetăţeni care ne întreabă când vor primi uleiul. Încercăm să le explicăm că aceste ajutoare alimentare constă doar în făină şi zahăr. O parte dintre ei consideră că este prea multă făină şi le-ar fi prins mai bine câţiva litri de ulei”.

 La rândul lor cei peste 200 de nevoiaşi care mănâncă la Cantina de Ajutor Social speră să apuce şi ei un 1-2 kg de făină.

Teodora Ciobanu a mai precizat: „Beneficiarii de masă de la Cantina de Ajutor Social nu au fost incluşi în categoria persoanelor defavorizate deoarece ei primesc masă gratuită. La nivel judeţean se vor crea rezerve de produse alimentare care vor fi redistribuite. Sperăm ca la redistribuire să fie şi ei incluşi pe liste”.     

Stocurile s-au epuizat

Primele 16 tone de făină primite de la Uniunea Europeană s-au epuizat. Din cei 5200 de beneficiari ai ajutoarelor alimentare doar aproximativ 1100 şi-au ridicat raţia de 15 kg de făină. Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu a declarat: “Începând de luni nu am mai distribuit făină pentru beneficiari ajutoarelor alimentare din cauza epuizării stocurilor. Sper ca cel mai târziu marţi să ne sosească  şi cealaltă cantitate de făină deoarece zilnic vin foarte mulţi cetăţeni care solicită produsele.”

Zahărul mai întârzie

Târgujienii nevoiaşi vor primi cele 4 kg de zahăr/persoană în luna octombrie din cauză că zahărul promis de U.E. era de proastă calitate.

Constantin Negrea, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a precizat: „Toate produsele sunt distribuite gratuit din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene. Zahărul trebuia să sosească încă din luna august, însă într-un depozit din Slovacia s-a constat că zahărul nu corespundea din punct de vedere calitativ. În urma acestei situaţii o altă firmă din Ungaria a câştigat licitaţia. Aşteptăm ca firma respectivă să vină cu un nou grafic de eşalonare”.  De asemenea, Constantin Negrea a mai menţionat că probabil va primi cantitatea de zahăr la mijlocul lunii octombrie.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: