Nevoiţi să meargă zeci de kilometri pentru a susţine BAC-ul

Elevii gorjeni vor putea susţine examenul maturităţii în 16 centre stabilite la nivelul judeţului. Elevii unor licee aflate la zeci de km, precum cel de la Roşia Jiu - Fărcăşeşti, vor trebui să se deplaseze la Târgu Jiu pentru a susţine bacalaureatul. La sesiunea iunie - iulie sunt aşteptaţi circa 6000 de elevi şi foşti absolvenţi pentru a susţine acest examen.

Din numărul total de licee existente la nivelul judeţului Gorj, au fost selectate câteva centre de examinare care vor organiza examene. Conform tabelului publicat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru vor fi cei mai mulţi elevi prezenţi pentru susţinerea examenului de maturitate. „La nivelul judeţului Gorj, există 16 centre de examen pentru sesiunea de bacalaureat iulie 2013. De asemenea sunt trei centre în care vor fi evaluate lucrările celor aproximativ 6000 de candidaţi. Vor fi evaluate lucrările absolvenţilor promoţiei 2013 şi absolvenţilor din promoţiile anterioare. Centrele zonale de bacalaureat organizate la nivelul judeţului sunt la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” şi la Şcoala „Constantin Săvoiu”. Printre centrele de examen unde se vor înscrie foarte mulţi candidaţi sunt cele de la Turceni, Ţicleni, Ecaterina Teodoroiu şi Energetic”, a declarat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Gorj.

Sute de elevi puşi pe drumuri

Nu toţi elevii vor susţine examenul la unitatea şcolară unde au studiat în cei patru ani de studiu. Unii vor fi nevoiţi să meargă la centrele de examinare stabilite în alte localităţi. Cele mai relevante exemple sunt: Liceul Teoretic Novaci şi Liceul Tehnologic Stoina au fost arondate centrului de examinare de la Colegiul Naţional “Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti, totalizând un număr de 305 candidaţi; Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbeşti Jiu a fost arondat Colegiului Thenic „Henri Coandă” din Târgu Jiu, totalizând un număr de 361 de candidaţi; Liceul Tehnologic Tismana, Liceul Tehnologic “G-ral C-tin Şandru” din Bâlta au fost arondate Liceului Tehnologic „C-tin Brâncuşi”  din Peştisani. Pe de altă parte, elevii Liceului Tehnologic din Roşia Jiu-Fărcăşeşti vor trebui să susţină bacalaureatul la Târgu Jiu dat fiind faptul că acest liceu a fost arondat centrului de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”. Liceul Tehnologic Bustuchin, Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia au fost arondate Liceului Tehnologic de la Baia de Fier, totalizând un număr de 264 candidaţi. Şi Liceul Tehnologic din Bâlteni a fost arondat la centrul de examen de la Liceul Tehnologic din Ţicleni, având împreună un număr de 444 de candidaţi. „Cei care au un număr mai mic de elevi merg într-un centru, care se schimbă an de an. Profesorii diriginţi îi vor îndruma şi îi vor însoţi pe elevi pe toată perioada examenului”, a precizat Georgeta Popescu.

CALENDAR

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat din 2013, prima sesiune are loc în perioada iunie-iulie, candidaţii putându-se înscrie în perioada 27-31 mai.

Vizualizări: 321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: