Nicolae Mischie dă în judecată Consiliul Judeţean

Nicolae Mischie acuză Consiliul Judeţean de fals intelectual. Acesta spune că va acţiona instituţia în instanţă din cauză că, în urmă cu aproximativ doi ani, s-a dispus reeditarea unui album al judeţului conceput de el şi de arhitectul Iulian Cămui, dar pe a cărui copertă nu mai figurau cei doi autori. Mischie a mai precizat că abia acum va lua atitudine întrucât Consiliul Judeţean a întins prea mult coarda promovând Gorjul cu insigne ale căror imagini reprezintă munţii din Germania.

Mediatizatul scandal legat de insignele proiectului “Redescoperă Gorjul”, a căror imagine o reprezintă munţii din Germania, a reaprins focul ce mocneşte în Nicolae Mischie de aproximativ doi ani. “Promovarea Gorjului cu imagini ale munţilor din Germania este o chestiune de justiţie şi de imputarea sumelor de bani. Consiliul Judeţean poate fi acuzat de fals intelectual şi de neatingerea scopului urmărit prin realizarea proiectului respectiv. Programul “Redescoperă Gorjul” trebuia gândit în ideea de a scoate la iveală frumuseţii ale naturii necunoscute încă de gorjeni, dar mai ales de străini. Axarea acestui proiect doar pe mijloace propagandiste, afişe şi pliante, de mică importanţă care sunt perisabile şi cu o durată de existenţă redusă nu justifică cheltuirea unor sume imense de bani, chiar dacă sunt fonduri europene”, a declarat Nicolae Mischie.

„Nici măcar nu şi-a cerut scuze“

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean spune că actuala conducere a instituţiei nu este la prima faptă de acest gen. “Consiliul Judeţean în forma actualei conduceri a mai făcut falsuri intelectuale de acest gen şi nu s-a autosesizat nimeni. Nici măcar nu s-au cerut scuzele de rigoare pentru încălcarea dreptului de autor în mod flagrant şi cu premeditare. În urmă cu aproximativ doi ani, au reeditat un album al judeţului Gorjului pe a cărui copertă erau trecuţi autorii Nicolae Mischie şi Iulian Cămui. Actuala conducerea Consiliului Judeţean au şters numele nostru şi au schimbat coperta albumului din albastru în mov, lăsând să se înţeleagă că este rodul activităţii lor. Acest album a fost distribuit tuturor delegaţiilor care au vizitat judeţul, mie parvenindu-mi chiar de la o persoană care vizitase şi Coreea de Sud”, a mai precizat Nicolae Mischie.

INSTANŢĂ

Mischie spune că va acţiona în instanţă Consiliul Judeţean. “Pentru acest fals intelectual şi pentru încălcarea dreptului de autor, Consiliul Judeţean va fi acţionat în instanţă de către mine şi de către celălalt coautor. Iată că insignele realizate în cadrul proiectului “Redescoperă Gorjul” reprezintă a doua acţiune de fals intelectual şi de încălcare a dreptului de autor”, a declarat Mischie.

INCERTITUDINE

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, neagă acuzaţiile aduse de Nicolae Mischie şi spune că nu s-a editat nici un alt album al Gorjului în afară de cel realizat acum prin proiectul “Redescoperă Gorjul”. “Nu ştiu despre ce vorbeşte domnul Mischie. Nu am mai făcut nici un alt album al Gorjului până acum. Nu am avut dreptul de autor şi ca atare nu am schimbat datele problemei”, a declarat Călinoiu.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: