Nicolae Sarcină preia o echipă din Liga 1

Presa centrală a informat miercuri seara că ultima clasată din Liga 1, Academica Clinceni, va avea un acționar nou, în persoana omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. Conform Pro Sport, echipa din Liga 1 se confruntă cu mari probleme financiare şi are nevoie urgent de sprijin.

Clubul ilfovean Academica Clinceni este într-o situaţie disperată după ce câțiva jucători și-au depus memorii să devină liberi de contract  iar cererea de intrare în insolvență a fost respinsă. Antrenorul Ionuț Chirilă a anunțat că încearcă să aducă sponsori la echipă iar reprezentanții clubului au anunțat că un ajutor a ajuns deja la Clinceni.

Din informațiile publicate miercuri de Pro Sport noul acționar al clubului va fi Nicolae Sarcină, cel care patronează şi echipa de Liga 2 ACS Viitorul Târgu Jiu dar şi clubul de Liga 3 Luceafărul Oradea.

Recent, Ionuț Chirilă, antrenorul formației Academica Clinceni, a vorbit despre problemele pe care le întâmpină la gruparea pe care o pregătește de pe 21 septembrie 2021. După ce Academica Clinceni a fost învinsă de CFR Cluj, scor 0-2, pe stadionul „Dr, Constantin Rădulescu”, antrenorul Ionuț Chirilă a făcut un anunț îngrijorător în ceea ce o privește pe gruparea care ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 1.

Chirilă a dezvăluit că a făcut eforturi financiare pentru a-i motiva pe jucătorii formației din Clinceni, a adus niște sponsori la echipă, însă nu crede că trupa ilfovenilor o să reușească să ducă până la capăt sezonul 2021 – 2022. „Eu am făcut eforturi, le-am oferit prime la fiecare meci jucătorilor care mi-au spus că nu au primit prime nici anul trecut când au evoluat în play-off, am rezolvat niște sponsorizări ca să putem juca pe terenul Astrei, care este mult mai bun decât cel al lui Dinamo. I-am ajutat cu bani pentru terenul ăsta, dar eu nu sunt nici proprietar, nici sponsor. Greu de spus dacă vom termina sezonul, toți jucătorii au depus memorii! Sunt liberi să mă demită, dacă așa vor considera, nu e nicio problemă”, a declarat Chirilă la emisiunea „Fotbal Club” de pe Digi Sport.

După 17 etape jucate în sezonul 2021 – 2022 din Liga 1, Academica Clinceni ocupă ultimul loc în clasament. Formația pregătită de Ionuț Chirilă are patru puncte adunate în 17 meciuri, după ce a remizat în patru dueluri și a pierdut 13 partide.

Vizualizări: 3,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: