Nimeni nu vrea să cumpere apartamentele ANL din Cărbuneşti

Apartamentele ANL din Târgu Cărbuneşti au fost estimate la circa 1,1 miliarde de lei vechi, în timp ce un alt apartament cu două camere, în acest oraş, costă între 750-800 milioane de lei vechi. Din acest motiv chiriaşii şi-au retras cererile de cumpărare. Este vorba despre 32 de apartamente.

Apartamentele ANL din Târgu Cărbuneşti costă cu 300-400 de milioane de lei vechi mai mult decât cele de pe piaţă. Conform estimărilor făcute de primărie un apartament ANL cu două camere costă aproximativ 1,1 miliarde de lei vechi, în timp ce pe piaţă acelaşi tip de locuinţă se vinde cu 700-800 de milioane de lei vechi. Dacă în urmă cu câteva luni, la primăria Târgu Cărbuneşti au fost depuse patru cereri de cumpărare a locuinţelor, acum acestea au fost retrase de către chiriaşi. “La nivelul oraşului Târgu Cărbuneşti nu mai există nici o cerere de cumpărare a locuinţelor ANL. Un apartament cu două camere a fost estimat la circa 1,1 miliarde de lei vechi, cu 300-400 de milioane mai mult decât cele de pe piaţă. Din preţul de 407 euro/mp a fost scăzut amortismentul de 16%, adică 2% pe o perioadă de 8 ani, vechimea construcţiei. Acest preţ este foarte avantajos pentru cei care locuiesc în Bucureşti sau Timişoara. La stabilirea preţului nu s-a ţinut cont de rangul localităţii respective, iar din acest motiv chiriaşii şi-au retras cererile de cumpărare”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Chiriaşii plătesc lunar o chirie de 1-2 milioane de lei vechi, în funcţie de vârsta lor. “Cei care au vârste sub 35 de ani plătesc o chirie de 1 milion de lei vechi/lună, iar chiriaşii de peste 35 de ani plătesc o chirie de 2 milioane de lei vechi/lună”, a mai precizat Mihai Mazilu.

Primăria Târgu Cărbuneşti a sistat operaţiunile cadastrale din lipsa unor solicitări de cumpărare.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: