Nini: Ne aşteaptă doar meciuri grele

Echipa de baschet a Energiei şi-a revenit în campionat după victoria din derby-ul cu Craiova, 85-76. Antrenorul Florin Nini se teme însă de partidele care vor urma cu adversari de temut.

Energia a revenit în locurile play-off după victoria cu Craiova. Pentru gorjeni urmează însă o serie de foc cu Mediaş, Piteşti, Timişoara sau Asesoft.

Trec cu bine testele?

Trupa lui Nini a început sezonul cu 3 victorii şi 2 eşecuri. Energia a confirmat calculele hârtiei în meciurile cu Chiajna şi Timba, dar şi în eşecul de la U Cluj. Surpriza negativă a fost eşecul de acasă cu Sibiu, dar victoria de sâmbătă cu Craiova le-a mai spălat din păcate gorjenilor. Darby şi compania au urcat pe locul 6 în clasament, loc de play-off, dar au de trecut acum mai multe teste de foc consecutive. „Am terminat cu meciurile cu Timba sau Chiajna, de acum ne așteaptă doar meciuri grele. Vine meciul de la Mediaș, ne așteaptă meciul cu Piteștiul. Este un campionat extrem de deschis. În opinia mea 10 echipe, poate chiar 11, se bat pentru primele 8 locuri și greșelile costă. Doar Asesoftul, până acum, se poate considera o echipă calificată în 1-8”, crede Florin Nini, antrenor ce pregăteşte în paralel şi naţionala feminină a României.

Program Energia:

Mediaş (deplasare), Piteşti şi Timişoara (ambele acasă), Asesoft Ploieşti (d), Tg-Mureş (a) şi Steaua (d).

„Darby nu joacă singur”

Vedeta Energiei rămâne Louis Darby. Americanul a fost cel mai bun jucător şi în partida cu Craiova în care a bifat 27 de puncte. Lui Nini nu-i place ideea de vedetă însă, ci cea de grup, de echipă. „Darby se detașează prin modul în care finalizează, dar el ajunge la finalizare datorită blocajelor şi traseelor pe care le fac cei patru jucători care sunt cu el pe teren. Dacă-l lăsăm singur cu mingea în mână, cu 2-3 jucători, nu știu dacă va fi la fel. Valoarea individuală a unui jucător trebuie pusă în valoare printr-un joc colectiv. Dacă un jucător este pus în sisteme, atunci valoarea lui individuală este exploatată în cadrul unui sistem colectiv. Darby se remarcă și prin apărare, prin recuperări. Sunt convins că vor fi și alți jucători care se vor remarca”, afirmă ferm Nini.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: