Fiorentina tot mai sus, Pacos în derivă

În timp ce viitorul adversar al pandurilor din Europa League, Fiorentina, merge tot mai bine în Serie A, rivalii la locul 3 de la Pacos Ferreira, au rămas fără antrenor.

Portughezul Costinha a demisionat de la Pacos după încă un eşec în campionat, eşec care îi lasă pe „galben-verzi” pe ultimul loc în Superliga.

Pacos e la pământ

Pandurii şi Pacos au doar un punct în grupa E şi sunt aproape resemnate că nu mai au şanse la calificarea în primăvara europeană. Locul 3 în grupă e însă o miză de onoare pentru ambele cluburi. Situaţia lor în întrecerea internă e una total opusă. În timp ce Pandurii a legat o serie de victorii în ultima vreme şi a ajuns pe podium, Pacos Ferreira e în derivă. Lusitanii au pierdut din nou în ultima etapă, 1-3 acasă cu o altă echipă implicată în Europa League, Vitoria Guimaraes şi rămâne ultima în clasament. „Galben verzii” au doar 4 puncte după 8 meciuri iar eşecul cu Vitoria a fost picătura care a umplut paharul. Fostul internaţional portughez, Costinha, instalat în vară pe banca lui Pacos, şi-a dat demisia. „Nu mai am cum să continui. Vorbisem deja cu preşedintele din timpul săptămânii iar lucrurile nu au mers cum am fi vrut noi. Am eşuat cu toţii”, a spus cu amărăciune antrenorul care remizase cu Pandurii chiar la Guimaraes în urmă cu aproape o lună de zile, 1-1. Costinha era la prima aventură ca antrenor după două mandate ca director sportiv la Sporting Lisabona şi Servette Geneva. Antrenorul de 38 de ani lasă Pacos după un bilanţ dezastruos, 1 victorie, 2 egaluri şi 10 eşecuri în toate competiţiile! Pacos nu a numit încă un succesor, dar e de aşteptat s-o facă până duminică la meciul cu Arouca sau cel târziu până joia viitoare la meciul din deplasare cu Dnepr. Pandurii şi Pacos se vor întâlni în meci decisiv pentru locul 3 pe 12 decembrie la Cluj.

1 – punct e bilanţul pandurilor şi al celor de la Pacos în grupa E. Fiorentina are 9 puncte în timp ce Dnepr are 6

Violeţii sunt pe val

Următorul adversar al pandurilor din Europa, Fiorentina, e pe cai mari. Victoria de senzaţie din derby-ul cu Juventus, 4-2, le-a dat aripi violeţilor care au câştigat apoi 3-0 cu Pandurii pe teren propriu şi 2-1 în deplasare la Chievo Verona în Serie A. Trupa lui Montella a revenit de la 0-1 şi a câştigat graţiei dublei lui Cuadrado,  jucător ce şi-a demonstrat clasa şi în partida cu Pandurii. Fiorentina are acum 18 puncte şi ocupă locul 5 în clasament, la egalitate cu Inter, la 4 puncte în spatele celor de la Napoli şi Juventus şi la 9 puncte de superliderul din Serie A, Roma. Până la meciul cu Pandurii de joia viitoare de la Cluj, Rossi şi compania au de trecut două teste de foc. Astăzi contra echipei lui Rafa Benitez şi Higuain, Napoli, pe teren propriu şi sâmbătă pe San Siro cu Milan! Două meciuri de foc care ar putea să-i obosească pe cei de la Fiorentina. Aşa cum am văzut însă şi la meciul cu pandurii lui Pustai, violeţii au destui jucători de rezervă care pot să-i suplinească pe titulari. Contra gorjenilor, Montella a folosit doar 3 titulari din echipa de bază şi chiar şi aşa Fiorentina a câştigat cu 3-0.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: