Nistor rezolvat, urmează Răduţ

Pandurii au definitivat împrumutul lui Dan Nistor de la Evian. Nistor vine astfel până în vară cu obiectivul de a duce Pandurii din nou în Europa. Se pregăteşte şi sosirea lui Răduţ de la Steaua.

Pandurii se întăresc serios pentru returul care trebuie să-i ducă iarăşi pe meleagurile familiare din Europa League. După Doru Bratu şi Bud, gorjenii îl readuc şi pe fiul rătăcitor Nistor şi sunt aproape gata de a-l convinge şi pe Răduţ să dea Ghencea pentru Tg-Jiu.

Nistor, cea mai tare achiziţie

Ce părea doar o variantă utopică la finele anului trecut s-a transformat în realitate. Nistor s-a săturat să fie rezervă la o echipă modestă din Franţa, Evian, şi preferă să fie vedetă din nou la Pandurii. Nistor nu renunţă nici la salariul foarte mare din Ligue 1. Va încasa în jur de 7-8 mii de euro pe lună de la Pandurii iar restul de 30 de mii de la francezi. Evian a plătit în vară 800.000 de euro ca să-l ia pe Nistor iar acum speră ca, după 5 luni bune la Tg-Jiu, mijlocaşul să poată fi vândut cu o sumă asemănătoare. Nistor nu putea ajunge în iarna asta decât la Pandurii. Nu putea semna cu altcineva pentru că a jucat deja pentru două echipe în sezonul 2013-2014. „Am semnat deja documentele pentru transferul lui Nistor”, a confirmat ieri Condescu. Mijlocaşul de 25 de ani e aşteptat acum în Antalya de vechii şi totodată noii săi colegi. „Am ajuns la un acord cu clubul Evian şi cu Nistor. Sperăm ca până mâine seară (n.r. diseară), Nistor să fie alături de colegii lui în Antalya. Ne bucurăm, este o achiziţie bună pentru echipa noastră, îl cunoaştem, el cunoaşte grupul şi sunt sigur că Nistor a rămas acelaşi jucător care a plecat de la Pandurii, adică un jucător valoros”, a declarat şi Eugen Pîrvulescu.

Răduţ, tot mai aproape

Următoarea ţintă a pandurilor este Mihai Răduţ. Fostul iubit al Ginei Pistol a mai jucat la Pandurii în sezonul 2012-2013 iar evoluţiile sale au fost bune. Răduţ a impresionat mai mult cu Grigoraş pe bancă, dar e dorit la Tg-Jiu de antrenorul care l-a pregătit în returul stagiunii precedente, Pustai. Oricum Răduţ nu are viitor la Steaua. Reghecampf îl consideră un „copil prea timid şi respectuos” pentru a se impune în trupa agresivă din Ghencea. Răduţ e văzut de Pustai drept o soluţie decentă de a-l înlocui pe Eric, plecat la Al Ahli. Nu e Răduţ marcator şi pasator de nivelul lui Eric, dar poate ajuta Pandurii să ajungă în Europa League. Mutarea oficială se va face probabil în aceste zile când Steaua se va întoarce din cantonament din Spania. „Dacă Steaua renunţă la Răduţ, noi îl aşteptăm cu braţele deschise la Tg-Jiu. A fost un jucător care pe timpul împrumutului pe un an de zile la Pandurii şi-a făcut treaba, a lăsat o bună impresie şi este iubit de publicul din Tg-Jiu, la fel ca şi Nistor. Sunt doi jucători care sunt sigur că ne vor ajuta în realizarea obiectivului”, crede Eugen Pîrvulescu.

  „Eu sper ca în zilele următoare să ajungem la un acord cu Steaua pentru Răduţ.”    Marin Condescu, preşedinte Pandurii

„Îmi doresc să joc, dar nu pot să comentez ceva concret despre un transfer. Deocamdată mă pregătesc alături de colegi. Rămâne să discut, voi lua decizia care va fi cea mai bună pentru mine. Am auzit că domnul Condescu s-a înţeles cu Steaua, dar eu nu ştiu nimic.” Mihai Răduţ, Steaua

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: