Noi comasări de şcoli din toamnă

Trei unităţi de învăţământ din Gorj vor dispărea din peisaj în această toamnă. Este vorba de şcolile generale din localităţile Baia de Fier, Vladimir şi Aninoasa. Ele vor fi comasate din cauza efectivului mic de elevi. Tot din această toamnă, nu va mai exista nicio localitate în care să existe două unităţi de învăţământ cu personalitate juridică.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Justin Paralescu, a fost luni la Ministerul Educaţiei pentru a primi avizul pentru comasarea a trei unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala Generală Cernădie care va fi comasată cu Şcoala Generală Baia de Fier, cea din Vladimir ce va fi comasată cu Şcoala Generală Andrieşi, şi respectiv Şcoala Generală Aninoasa. Unităţile de învăţământ în cauză vor fi desfiinţate însă doar în condiţiile în care copii vor avea transport pentru a merge la alte şcoli din vecinătate. „Cei de la Ministerul Educaţiei au spus clar, să comasăm aceste şcoli doar dacă le putem asigura transportul elevilor, în cazul în care nu vom putea să le asigurăm nu le vom comasa. Este important de ştiut că profesorii titulari nu vor fi afectaţi de aceste măsuri şi nici suplinitorii care sunt bine pregătiţi“, a precizat Gheorghe Mitescu, inspector adjunct ISJ Gorj.

Inspectoratul şcolar a primit ordin ca în nicio localitate din mediul rural să nu mai existe două unităţi de învăţământ cu personalitate juridică. Pe listă sunt comunele Peştişani şi Fărcăşeşti. În Peştişani va avea personalitate juridică doar Grupul Şcolar, iar în Fărcăşeşti nu va mai avea personalitate juridică şcoala generală din Valea cu Apă.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: