Noi contre între DNA şi Senat în dosarul lui Şova

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv plângerea lui Dan Şova prin care acesta reclama lentoarea cu care se desfăşoară cercetările în dosarul său de corupţie, privitor la afacerile derulate la complexele energetice Turceni şi Rovinari, însă disputa dintre procurorii anticorupţie şi conducerea Senatului în scandalul ridicării imunităţii fostului ministru de la transporturi nu e nici pe departe finalizat.

DNA i-a trimis ieri o nouă cerere preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru predarea, în cel mai scurt timp posibil, a înscrisurilor care privesc dosarul lui Şova, Tăriceanu fiind avertizat că un eventual refuz constituie infracţiunea de obstrucţionare a justiţiei.

Şova e anchetat pentru comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu un prejudiciu de circa 3,5 milioane lei la unităţile energetice din Gorj, DNA cerând acum, din nou, toate documentele întocmite de Senat după ce procurorii au solicitat, pe 13 martie, încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a fostului ministru. În plus, DNA vrea şi toate documentele pentru toate cererile de ridicare a imunităţii din perioada 2014-2015, asta după ce doar în cazul lui Şova s-a votat cu o majoritate suficientă pentru ridicarea imunităţii acestuia, dar conducerea Senatului a considerat că numărul voturilor e insuficient. Procurorii vor să compare procedurile din celelalte dosare, fiind şanse să demonstreze că pentru Şova s-a apelat la tertipuri menite să îl scape de cătuşe.

Cum povestea respectivă trenează de ceva vreme, fără ca Tăriceanu să dea curs solicitărilor DNA, de data aceasta procurorii anticorupţie au stabilit un termen limită pentru a primi răspunsurile aşteptate. Data de 22 aprilie este cea până la care DNA trebuie să intre în posesia documentelor solicitate, în caz contrar cineva riscând să fie acuzat de obstrucţionarea justiţiei. "Refuzul de punere la dispoziţia DNA a înscrisurilor arătate mai sus constituţie infracţiune de obstrucţionare a justiţiei prevăzută de art. 271 alin. 1) lit. b) Codul penal", arată DNA.

În perioada 2007-2008, în care Şova a derulat contractele de asistenţă juridică la Turceni şi Rovinari, actualul şef al Senatului, Tăriceanu, era prim-ministru al unui Guvern minoritar, care avea însă susţinerea PSD. În aceeaşi perioadă, actualul premier Victor Ponta era aspirant la un post de ministru, el fiind şi Senior Partner la Casa de avocatură Şova şi Asociaţii.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: