Noi disponibilizări la SNLO şi complexuri

Rata şomajului a ajuns la 11, 0 la sută şi nu se opreşte aici pentru că în aprilie, peste 750 de persoane din Gorj vor fi disponibilizate.Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, au trimis notificări de concediere Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) unde vor fi  daţi afară 300 de mineri, de la Complexul Energetic Turceni şi de la Complexul Energetic Rovinari, de unde vor pleca câte 200 de persoane. Numărul şomerilor în Gorj ajunge la aproape 18.000.

"Pentru luna aprilie, am primit mai multe notificări de concediere a unor angajaţi. De la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) vor fi daţi afară 300 de mineri, de la Complexul Energetic Turceni şi de la Complexul Energetic Rovinari vor fi disponibilizaţi în total 400 de oameni, 200 de la fiecare unitate. CFR a anunţat disponibilizarea a patru angajaţi până la sfârşitul lunii aprilie. Acestea sunt notificările primite până în prezent. Este posibil să mai primim”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Cei mai mulţi şomeri au vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani. În prezent, rata şomajului în judeţul Gorj a ajuns la 11,9%, fiind înregistraţi peste 17.800 de şomeri. La sfârşitul anului trecut, erau înregistraţi 16.464 de şomeri, rata şomajului fiind de 10,9%.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: