Noi focare de pestă porcină

Un număr de 30 de focare noi de pestă porcină africană au fost înregistrate în ultima săptămână, din care cele mai multe în judeţele Ialomiţa (9 focare), Bihor, Buzău şi Iaşi (câte trei).

În judeţele Alba şi Teleorman s-au înregistrat câte două focare noi, iar în Botoşani, Călăraşi, Dolj, Gorj, Mureş, Prahova, Sălaj şi Satu Mare câte un focar. 

În ultima săptămână au fost stinse un număr de 30 de focare pestă porcină africană din gospodăriile populaţiei, iar în data de 28 octombrie mai erau active 585 de focare de PPA, dintre care 21 de focare în exploataţii comerciale şi 3 focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate 376.938 de porcine (animale afectate din focarele active). În perioada 2019 şi până în prezent au fost stinse 3.670 de focare de pestă porcină africană.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.895 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

Vizualizări: 1,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: