Noi fonduri pentru spitalele cu numărul de paturi suplimentat

Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Gorj a primit la sfârşitul săptămânii trecute fonduri suplimentare pentru cele 50 de paturi nou aprobate la nivelul unităţilor spitaliceşti din judeţ. Reprezentanţii CJAS Gorj spun că se va încerca să prindă la finanţare şi luna mai în condiţiile în care trimestrializarea va sosi în această săptămână.

Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Gorj a primit fonduri suplimentare pentru spitalele cărora le-au fost alocate cele 50 de paturi obţinute de judeţul nostru. Este vorba despre suma de 2.800.000 de lei, bani care urmează să fie împărtiţi imediat ce va sosi trimestrializarea. „Aşteptăm să ni se împartă banii pe trimestre şi pe luni. În condiţiile în care trimestrializarea va sosi până la sfârşitul acestei săptămâni, încercăm să prindem la plată şi luna mai. În condiţiile în care trimestrializarea va sosi săptămâna viitoare vom distribui banii începând cu luna iunie. Aceste fonduri reprezintă o mică suplimentare pentru spitalele cu cele 50 de paturi aprobate”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

Cele 50 de paturi suplimentare alocate spitalelor gorjene au fost repartizate pe secţii şi compartimente de către conducerile fiecărei unităţi sanitare. Alocarea paturilor suplimentare se prezintă astfel: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu – 23, Spitalul Municipal Motru – 4, Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti - 7, Spitalul Orăşenesc Novaci – 3, Spitalul Orăşenesc Rovinari – 3, Spitalul Orăşenesc Turceni – 4 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie Runcu – 5, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu – 1. Şeful CJAS Gorj spune că anul 2013 se va încheia mult mai bine ca anul 2012, din punct de vedere financiar. „Această suplimentare de fonduri este binevenită, însă aşteptăm rectificarea cea mai mare din luna august. Sunt convins că anul în curs se va încheia mult mai bine ca anul trecut, din punct de vedere financiar”, a menţionat Daniel Bondoc.  

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: