Noi furturi de „fier vechi” din minerit

         Aproape nu trece o zi în care Poliţia să nu comunice depistarea unor noi şi noi cazuri de persoane prinse furând piese metalice de la carierele miniere, furturi în urma cărora suspecţii se aleg cu dosare penale pentru care unii fac ulterior închisoare. În week-end-ul ce a trecut doi bărbaţi de 40 şi, respectiv, 42 de ani, din Mătăsari au fost prinşi în timp ce împingeau de un cărucior încărcat cu patru role metalice care, evident, aveau ca punct final un centru de colectare a fierului vechi, banii urmând, cel mai probabil, să fie cheltuiţi pe câteva beri.

         „Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că rolele metalice au fost sustrase din cadrul Carierei Jilţ-Nord, de lângă circuitele de benzi, întrucât fuseseră schimbate şi nu au fost luate de pe circuitele benzilor transportoare. Bunurile au fost restituite unităţii prejudiciate, iar pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, scms Daniel Tică.

         Nici două ore nu au trecut de când fuseseră sesizaţi despre furtul respectiv, că poliţiştii au trebuit să revină în zonă pentru un alt caz de acest gen. De această dată, trei indivizi, cu vârste cuprinse între 23 şi 36 de ani, transportau cu o căruţă trei lonjeroane metalice spre acelaşi centru de colectare a fierului vechi. Şi lor li s-a întocmit dosar penal, unitatea păgubită fiind tot Cariera Jilţ Nord.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: