Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Noi indemnizaţii pentru copiii cu handicap

Copiii cu handicap vor beneficia de noi indemnizaţii potrivit noii legii a asistenţei sociale. Prestaţiile se raportează la un indicator social de referinţă ce reprezintă unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează beneficiile de asistenţă socială suportate de bugetul de stat. Pentru anul 2012, Indicatorul Social de Referinţă a fost stabilit la valoarea de 500 de lei.

Începând cu data de 1 ianuarie 2012, limitele minimă şi maximă ale indemnizaţiei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinţă (ISR). Astfel, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului de până la 3 ani, cu handicap, se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate în ultimele de 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR (600 RON) şi nici mai mare de 6,8 ISR (3.400 RON), iar indemnizaţia pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani se stabileşte în acelaşi procent de 75% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR (600 RON) şi nici mai mare de 2,4 ISR ( 1.200 RON). Pentru copilul care a împlinit vârsta de 3 ani, oricare dintre părinţii fireşti beneficiază de un concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 7 ani. Acesta se acordă atât în continuarea concediului pentru creşterea şi îngrijirea copilului de până la vârsta de 3 ani cât şi oricând pe toată perioada, până la împlinirea de către copil a vârstei de 7ani. Indemnizaţia aferentă acestui concediu este la nivelul de 0,9 ISR (450 RON). În baza aceluiaşi cadru legislativ: persoana cu dizabilitate gravă sau accentuată care nu realizează alte venituri în afara beneficiilor de asistenţă socială destinate persoanelor cu dizabilităţi, beneficiază de un sprijin lunar în cuantum de 0,9 ISR (450 RON) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani şi de un sprijin lunar de 0,6 ISR (300 RON) pentru copilul cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani; persoana care nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea concediului pentru creşterea copilului şi indemnizaţiei lunare aferente beneficiază de un sprijin lunar de 0,6 ISR (300 RON) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani şi de un sprijin lunar de 0,3 ISR (150 RON) pentru copilul cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani; persoana cu dizabilitate gravă sau accentuată care are în întreţinere un copil şi care nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea concediului pentru creşterea copilului şi indemnizaţiei lunare aferente, beneficiază de un sprijin lunar în cuantum de 0,9 ISR (450 RON) până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 0,3 ISR (150 RON) pentru copilul cu vârsta cuprinsă între 2 şi 7 ani.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: