Noi localități au aderat la ADIA Gorj. Ce au de câștigat!

Mai multe localități din Gorj au aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADIA din care face parte si Consiliul Județean. Asociația numără la aceasta dată 16 membri și urmează să intre în asociație și comunele Dănești și Baia de Fier, până la finele lunii octombrie, spune directorul executiv al asociației, Mihai Gherghe.
Conducerea operatorului regional de apă și canal, societatea Aparegio, avertizează liderii localităților care nu au intrat în asociație că nu vor putea sa mai acceseze fonduri europene pentru investiții ce privesc realizarea sau reabilitarea sistemelor de apă și canal dacă nu aderă la asociație. "Condiția obligatorie pentru ca localitățile să obțină fonduri europene este doar printr-o formă de asociere. Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Mediului nu mai dau fonduri europene decât unităților administrativ teritoriale care sunt într-o astfel de formă de asociere", a explicat Mihai Gherghe, directorul executiv al ADIA Gorj.
Din asociație fac parte Consiliul Județean Gorj, municipiul Motru, Bumbești Jiu, Târgu Cărbunești, Țicleni, Novaci, Turceni. Comunele Scoarța, Peștișani, Bumbești Pițic, Fărăcășești, Bălănești, Runcu, Lelești, Turcinești și Crușeț. Localitățile membre ADIA plătesc o taxă anuală care depășește suma de 4000 lei. Rovinari este una din localităţile care refuză intrarea în asociaţie.

Vizualizări: 1,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: