Cotojman, primul din lotul „Salubris” care câştigă procesul cu ANI

Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia, a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, definitiv şi irevocabil. Sentinţa prin care i s-a anulat incompatibilitatea a fost pronunţată în data de 6 octombrie.

Edilul din Roşia de Amaradia fusese declarat incompatibil alături de încă 22 de primari, care au făcut parte din consiliul de administraţie al firmei Salubris Gilort. „Cred că sunt primul primar din Asociaţia Salubris, care a câştigat definitiv procesul cu ANI la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a anulat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, s-a casat sentinţa Curţii de Apel, n-am fost niciodată în stare de incompatibilitate”, a declarat Liviu Cotojman.
Primarul comunei Roşia de Amaradia susţine că avusese câştig de cauză încă din prima etapă a procesului. „Acţiunea a presupus două etape, prima în camera de filtru, iar apoi faza finală unde ANI şi eu veneam cu alte argumente, eu nu am mai adus alte argumente, din moment ce în camera de filtru mi-au admis acţiunea. În faza finală a venit juristul ANI, n-a avut alte argumente, s-a interesat doar de faptul dacă cer cheltuieli de judecată, am spus că nu cer şi a rămas verdictul din camera de filtru”, a precizat Cotojman.
Deşi se aşteaptă ca decizia instanţei din cazul său să constituie un precedent pentru ceilalţi primari din societatea Salubris Gilort, despre primarul Ciocea spune că nu va reuşi să învingă ANI. „Am văzut pe mizează judecătorul de la Înalta Curte. Întreabă în primul rând dacă asociaţia respectivă e de interes local sau de interes regional. În cazul meu, am făcut parte dintr-o asociaţie cu mai multe primării, care a fost de interes regional. În cazul primarului Ciocea, este vorba despre o societate înfiinţată la nivel de primărie, care e de interes local şi nu va câştiga niciodată procesul”, spune Cotojman, aflat în duşmănie politică cu primarul din comuna vecină.

Vizualizări: 562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: