Scandal pe seama pornirii încălzirii la Motru

Contre între administratorul special al Uzinei de Termoficare de la Motru, Eugen Corcoață, și primarul Gigel Jianu. Corcoață spune că motrenii vor beneficia de căldură abia din 27 octombrie pentru că primarul nu a vrut să fie pornită centrala cea mare mai devreme. În replică, primarul îl acuză pe acesta că politizează situaţia, pentru că centrala cea mare nu putea fi pusă în funcțiune neavând combustibilul necesar, făcând referire la păcură, unitatea având în derulare o licitație în acest sens.

Temperaturile au scăzut drastic în ultima vreme, iar motrenii se întreabă de ce nu au încă căldură în locuințe. Administratorul special al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, Eugen Corcoață, spune că a vrut să facă reviziile pe magistrale mai devreme, cât să pornească centrala într-un timp cât mai scurt, dar că primarul s-a opus. "Deși eu, conducerea uzinei, mi-am exprimat dorința de a opri de pe 10 octombrie și a relua în cel mai scurt timp furnizarea căldurii, primarul s-a opus. A considerat că perioada optimă de oprit apa caldă este 20 și reluarea încălzirii pe data de 1 noiembrie. Am revenit cu o adresă, având în vedere temperaturile de afară și, cu acordul primarului, primăriei, s-a dispus o nouă perioadă de activitate în sensul că apa caldă se opreșe în data de 17 și căldura se reia în data de 27 octombrie", a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al uzinei de termoficare de la Motru.
Astfel, în cele 10 zile de la oprirea cazanului mic, începând de săptămâna viitoare, până la pornirea centralei mari, motrenii nu vor avea nici apă caldă, nici căldură. Primarul Gigel Jianu a venit și cu o explicație pentru care nu a permis ca centrala mare să fie pusă în funcțiune mai repede. De precizat faptul că centrala cea mare funcționează atât pe cărbune, cât și cu păcură. "Nu am fost de acord pentru că, ce a omis domnul Corcoață să spună, este că nu are suficient combustibil ca să funcționeze după pornire. Va avea loc o licitație în acest sens în 24 octombrie, pentru achiziția de păcură. Stocul de păcură pe care îl are nu este suficient ca să funcționeze până când se adjudecă un furnizor. Dumnealui vorbește politic, fără să fie politician sau fără aibă rost acțiuni politice în acest sens. Eu țin cu oamenii din oraș prin tot ce fac, nu vreau să-mi bat joc", a fost reacția primarului liberal Gigel Jianu.
Este cunoscut faptul că Eugen Corcoață este un apropiat al PSD Motru.

Vizualizări: 2,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: