Noi pretendenţi din USL pe colegiul lui Mugurel Surupăceanu

Deputatul PSD de pe Colegiul 2 Novaci a dezminţit public informaţiile potrivit cărora nu va mai candida pentru un nou mandat, din cauza dosarului. Cu toate acestea, colegii lui de partid se bat să îşi adjudece candidatura pe Colegiul 2, favorit fiind consilierul local Mihai Weber. Mai nou, şi cei de la UNPR Gorj revendică acest colegiu, după ce la nivel central a fost semnat un protocol care le va permite candidatura sub sigla USL. Gheorghe Cocină şi Alexandru Glomnicu sunt posibilii candidaţi UNPR, în viziunea lui Marius Vlaicu. În replică, preşedintele executiv al PSD Gorj Ion Călinoiu îi transmite că vor candida doar oamenii care pot să câştige colegiul.

Marius Vlaicu, prim-vicepreşedintele UNPR Gorj, visează cu ochii deschişi. Acesta crede că UNPR ar putea să primească un loc pe lista USL, chiar dacă rezultatele de la alegerile locale au fost catastrofale. Deocamdată nu se ştie dacă la nivel central UNPR va decide să aibă candidaţi şi în Judeţul Gorj, însă Vlaicu crede că aici este mai uşor de câştigat un colegiu de deputat, decât unul de senator şi s-a gândit la colegiul 2. ”UNPR  se află în alianţa de centru stânga alături de PSD. Vom vedea dacă cei de la nivel central vor să aibă candidat pe unul din colegiile de deputaţi sau senatori. Decizia nu o putem lua noi la nivel local, ci cei de la centru. Pentru noi, la Gorj ar fi mai uşor un colegiu de deputaţi decât unui de senatori, luând în calcul rezultatele şi voturile de la alegerile din iunie, obţinute de UPNR pe aceste colegii. Am putea să încercăm să câştigăm Colegiul 2”, a spus Marius Vlaicu.

„PSD Gorj nu va ceda uşor”

Vlaicu are şi câteva propuneri pentru alegerile parlamentare. ”Urmează să aibă loc discuţii la nivel naţional şi apoi la nivel local. Sunt convins că PSD Gorj nu va ceda atât de uşor un colegiu, pentru că am făcut parte din acest partid şi ştiu cum se pune problema. Noi avem resurse umane, dar deocamdată e prematur să discutăm.  Avem colegi care pot candida, cum ar fi domnul Gheorghe Cocină sau Alexandru Glomnicu. Sunt oameni cu o notorietate bună în Gorj”, susţine Marius Vlaicu.

Ion Călinoiu declară în schimb că nimeni din PSD nu a discutat cu UNPR sau cu Marius Vlaicu despre acest subiect. „Aici nu e o luptă. Aici e o judecată dreaptă. Candidaţii trebuie să fie cei mai buni şi să câştige alegerile. Nu vine nimeni de dragul de a candida, pentru a-şi îndeplini o dorinţă personală. Va candida cel care va trebui să câştige alegerile”, a explicat Călinoiu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: