Noi probleme la Glogova, cu secretara în rolul principal

Bugetul comunei Glogova nu a fost votat la timp pentru că secretara comunei, Maria Mutu, nu îi chema pe consilieri la şedinţele de consiliu local. Consilierii locali au motivat acest lucru în ultima şedinţă, la care a fost prezent şi reprezentantul Prefecturii Gorj, motiv pentru care secretara comunei va fi sancţionată pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Maria Mutu nu se află la prima abatere, aceasta ajungând anul trecut chiar în Comisia de Disciplină a Instituţiei Prefectului pentru că a manifestat un comportament jignitor la adresa colegilor şi a oamenilor care veneau cu probleme la primărie.

Profesorii şi asistenţii persoanelor cu handicap nu aveau bani în buzunare, iar secretara comunei Glogova nu convoca consilierii la şedinţe pentru votarea bugetului. Pentru că nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu aceasta va fi sancţionată. Joia trecută a avut loc şedinţa de consiliu local în care a fot votat până la urmă şi bugetul comunei.  „Şedinţa de consiliu local s-a desfăşurat într-un cadru de normalitate. Faţă de alte şedinţe de consiliu la care am participat am fost plăcut impresionat. Consilierii de acolo sunt de bună credinţă şi îşi fac treaba. Din păcate, am constatat că dumnealor nu au participat până acum la şedinţe ca să voteze bugetul pentru că nu au fost invitaţi de secretarul comunei, care nu şi-a îndeplinit atribuţiile stabilite de lege”, spune Liviu Diaconescu, şeful serviciului juridic din cadrul Prefecturii Gorj. Primarul Ion Şalapa nu ştia că secretara comunei nu le comunică invitaţiile la şedinţele de consiliu local, dar nu crede că acesta ar fi fost adevăratul motiv pentru care bugetul comunei nu a trecut.

Maria Mutu a mai trecut prin Comisia de Disciplină a Prefecturii Gorj după ce mai mulţi localnici din Glogova au sesizat că secretara îi jignea de fiecare dată când se duceau la primărie cu probleme. Nu numai faţă de cei care veneau la primărie pentru rezolvarea problemelor aceasta manifesta un astfel de comportament, ci şi faţă de colegi.

Contabil fără studii superioare

Dacă secretara a fost sancţionată pentru că nu îşi făcea treaba, contabilei instituţiei i-au fost luate anumite atribuţii pentru că nu avea studii superioare. „În cursul şedinţei s-au pus în aplicare nişte dispoziţii trasate de noi anterior vis-a-vis de contabilul instituţiei, care a fost înlocuit pentru că nu avea studiile superioare şi consilierii au solicitat respectarea legii şi au condiţionat într-un fel că nu sunt dispuşi să discute bugetul până nu va fi înlocuit contabilul. Domnul primar a dat dispoziţie şi a numit o persoană care îndeplineşte studiile necesare acordării vizei de legalitate pentru toate actele administrative care prevăd şi dispun cheltuirea banului public a nivelul localităţii”, mai afirmă Liviu Diaconescu Contabila Iuliana Ciocănel a fost astfel înlocuită cu economistul Constantin Tutilă din cadrul aceluiaşi compartiment.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: