Noi speranţe pentru Europa

Energia face un pas înapoi şi apoi doi paşi neaşteptaţi înainte spre cupele europene. Victoria de la Odorhei a făcut cât două alte meciuri pierdute de gorjeni. Impulsionaţi parcă de revenirea la echipă a preşedintelui Gore Popescu, handbaliştii au reuşit surpriza în etapa a 19-a, învingând HC Odorhei pe teren propriu.  

Liviu Andrieş le-a spus înaintea meciului elevilor săi că dacă mai vor în Europa  aceştia trebuie să învingă în acest joc. Odorheiului a capotat de o manieră categorică pe teren propriu în faţa Energiei fapt ce dă aripi din nou echipei lui Andrieş.  Trecând cu 34-25 de echipa lui Vlad Caba, Energia a reintrat în cărţi pentru cupele europene şi în acelaşi timp poate obţine un loc mai bun în perspectiva Cupei României. Cu o victorie Energia poate să mai urce până pe locul cinci chiar şi ar porni cu alte şanse în Cupa României.

Energia a arătat un cu totul alt joc faţă de partida cu Clujul şi o altă determinare. Scorul a mers cap la cap doar în primele 10 minute, după aceea gorjenii au preluat iniţiativa şi au marcat gol după gol, scorul fiind la pauză de 13-17. Partea a doua a meciului a aparţinut tot gorjenilor care au condus în permanenţă la o diferenţă de minim 5-6 goluri, la final tabela arătând o incredibilă diferenţă de nouă goluri. Reducând spre zero şansele celor din Harghita de a mai câştiga campionatul, Energia a devenit arbitru al titlului dar a mai făcut paşi importanţi spre Europa. Florea şi-a făcut de aceasta dată datoria marcând de nouă ori la fel ca şi Păiuş. Golgheterul Ligii Naţionale se menţine în fruntea clasamentului având un avans de 17 reuşite faţă de al doilea clasat, Ştefan Birtalan de la Steaua.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: